IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Лайфстайл
10:15 | 21 юли 2022
Обновен: 16:12 | 25 април 2024

Свобода за... клоуните!? Пуснаха мъжете, разигравали катаджиите

Българите са добри, полицаите ни объркаха с хулигани, заявиха Котън и Моп пред Bulgaria ON AIR

По материала работи: Слав Велев
Свобода за... клоуните!? Пуснаха мъжете, разигравали катаджиите

Мексиканците Котън и Моп в районното управление

Столичната полиция задържа двама мексикански клоуни, които са в България от две седмици. Арестът им се превърна във водеща тема в социалните мрежи, а кадрите от задържането им събраха стотици хиляди гледания. 

Мексиканците Котън и Моп са улични артисти, които обикалят света и разсмиват хората. Имат още трима братя и всички са клоуни. "Хората в България са много добри. Приемат ни и са приятелски настроени. Щастливи сме тук", коментираха те за Bulgaria ON AIR

В неделя обаче те са задържани от полицията след представление на бул. "Витоша". Арестът им се превърна в хит в социалните мрежи заради отчаяните опити на двама полицаи да се справят с тях. В крайна сметка пристига подкрепление и клоуните се озовават в ареста. 

"Правехме шоу с хора, животни и коли, а полицията каза, че не може, защото създаваме проблеми за града", поясниха двамата артисти. 

Котън и Моп и друг път са имали проблем с полицията в различни държави, но се е стигало само до забележки. Според тях не трябва да има санкции срещу изкуството. 

"Полицията ни обърка – помисли, че сме хулигани. Ние просто правим забава за хората", категорични бяха те. Повечето минувачи не разбират реакцията на полицията и подкрепят клоуните. 

"Трябва да задържат наркоманите, престъпниците, а не тези които раздават усмивки", констатира столичанин. 

Вижте повече в репортажа.

Коментари

Новини Варна