IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Лайфстайл
16:49 | 25 юли 2022
Обновен: 08:06 | 19 април 2024

Мъжките сандали - кой тип да изберем

По материала работи: Слав Велев
Мъжките сандали - кой тип да изберем

Сандалите са може би едни от най-старите обувки, чийто дизайн не се e променил значително през хилядолетията. Древните египтяни и гърци са ги предпочитали поради лекотата на обуване, свободата на крака и прохладата, която дават те в горещите месеци на Средиземноморието. Как обаче е в настоящето? Нека започнем нашето пътуване в света на мъжките сандали. Това ще улесни избора ни кой тип да предпочетем.

Какво трябва да знаем за мъжките сандали?

Понеже са естественият ни избор в топлите месеци от годината, обикновено ги носим с чифт къси панталони и тениска. Ето колко бързо можем да ги неглижираме. А сандалите далеч не заслужават това. Защото всъщност са много повече от еластична подметка, няколко кожени ленти около глезена и метална катарама за закопчаване. Правилно избраният модел може да се окаже специален аксесоар, който да ви превърне в център на внимание. Освен удобството, чифтът сандали мъжки може да създаде онова усещане за елегантност, което толкова трудно постига джентълменът през лятото.  

Нека отворим своя гардероб: имате ли дреха или комплект, който да се носи специално със сандали? Не, нали. И това е съвсем естествено - всички други типове обувки са много по-подходящи за всякакъв повод, дори неофициални. Мъжките сандали имат много разновидности - със затворени пръсти, подходящи за вървене през пресечени местности; класически кожени модели за разходка в града или вечерен коктейл в крайбрежно заведение. Велкро, връзки, катарами - закопчаването е разнообразно, в зависимост от целта на използването на сандали мъжки

Има ли мода в сандалите?

Като всеки тип обувки и при сандалите се наблюдават различни тенденции. В едни сезони са по-предпочитани модели, които са затворени и прикриват пръстите, а през другите тенденциите клонят към класическата визия, която сме свикнали да срещаме. През последните няколко сезона например,  популярност набират предложенията от изкуствени материи, които се закопчават с велкро. Впрочем, те са чудесно решение за летните излети в планината. Ако все пак не искате да се  съобразявате с моментните хитове, винаги можете да заложите на на кожените черни или кафяви мъжки сандали. Те са истинска класика и няма как да сбъркате в избора си. 

Не се насочвайте към нискокачествени модели - те не само не изглеждат добре, но и могат да донесат дискомфорт при носене в горещите месеци. Компромисът почти винаги означава изпаднете в нежелана ситуация. С какво  можете да комбинирате сандалите? Лятото предполага по- леки и свободни дрехи, защо не изберете бермуди или чифт дънки до коляното. Едни от най- страхотните  предложения са сред моделите на MODIVO на https://modivo.bg/c/muzhe/obleklo/dunki

Как да изберем правилния чифт сандали?

  • Според повода. Лятото не е само плажове и коктейли с чадърчета. Можете да посещавате изложби или концерти, да сте на официална среща. Ако знаете програмата си, ще можете изберете и правилния стил сандали според повода. Търсите ли сандали за  планински преходи, препоръчваме модели с дебели релефни подметки и горна част от висококачествени синтетични материи.
  •  Носенето на сандали изисква предварителна грижа за краката. Неподдържан маникюр или напукани пети - това няма как да бъде скрито и от най-луксозните модели. Затова започнете промяната на своя летен гардероб с полагане на грижи за стъпалата и пръстите.
  • Според цвета, материите и дизайна. Външният вид на обувката е важен, защото може да се допълва с аксесоари като колан или шапка, например. Отделете време за внимателен избор.
Новини Варна