IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Лайфстайл
15:30 | 17 август 2022
Обновен: 23:05 | 22 април 2024

Спецоборудване – клекбар в колата. Караш, а пътниците с нужди ВИДЕО

Виждали ли сте SUV с тоалетна вътре?

По материала работи: Слав Велев
Спецоборудване – клекбар в колата. Караш, а пътниците с нужди ВИДЕО

Индийският автомобилен журналист Сарат Саджи показа на видео оригинално модернизиран SUV - Toyota Fortuner, който е на рамна конструкция. Най-интересното при автомобила е, че той е оборудван с отделна тоалетна кабина, но промяна изобщо не се забелязва отвън.

Достъпът до тоалетната е същият като до третия ред седалки - седалката на втория ред се накланя, освобождавайки проход, но за по-лесно трябва да се използва задната врата. По-любопитното обаче е обяснението за подобна модернизация – индийските журналисти твърдят, че в страната липсват чисти и безопасни тоалетни, а при пътуване на дълги разстояния това може да бъде проблем. Особено тежка е ситуацията за хората с увреждания и за... таксиметровите шофьори, като именно за тях е предназначен проектът, пише AutoMedia.

Удобството на тоалетната в SUV със стандартен покрив обаче е доста съмнително - дори ниският журналист Саджи трудно би могъл да се побере вътре. Разработчиците от Ojes Automobiles обаче са се погрижили за допълнителна вентилация, хигиеничен душ и са поставили специална касета под дъното.

Други модификации на оригиналния Toyota Fortuner не се съобщават, няма информация и за цената на конверсията. От видеото става ясно, че заради тоалетната броят на местата е намален от шест на пет (включително водача), а за основа е послужил всъдеходът от моделна година 2015 г.

Коментари

Новини Варна