IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Лайфстайл
11:40 | 26 декември 2022
Обновен: 19:36 | 27 април 2024

Винаги дръжте найлон през зимата в колата! Вижте защо

Шофьорът не е просто притежател на свидетелство за правоуправление

По материала работи: Слав Велев
Винаги дръжте найлон през зимата в колата! Вижте защо

Шофьорът не е просто притежател на свидетелство за правоуправление. Шофьорът е опитен и знаещ, който е в състояние на пътя да реши бързо, просто и евтино всеки проблем, свързан с автомобила. И, разбира се, независимо. Това обаче е една все по-изчезваща порода, но е добре да черпим от техния опит.

Една модерна кола, ако се управлява от умели ръце и се обслужва редовно, може да измине стотици хиляди километри без сериозна повреда. Именно шофьорът отговаря и за ежедневната грижа за автомобила: гумите трябва да са напомпани, купето подредено, резервоарът напълнен, а самата кола чиста и технически изрядна, пише AutoMedia.

Но ако неопитен шофьор измие колата вечерта на любимата си автомивка близо до къщата и внимателно паркира пред входа на сутринта тя ще е замръзнала. Един елементарен трик обаче ще ви помогне. Той важи дори и когато колата не е мокра но през нощта има снеговалеж или т.нар. леден дъжд.

Превенцията на опитния шофьор го кара внимателно да покрие колата с обикновен найлон, но не и със стандартно чергило. Да, защото всяко покривало е предназначено за съхранение на кола на паркинг, където няма силни ветрове. В края на краищата, „професионалното покритие“, първо, е направено от доста по-дебел материал и второ, може да надраска боята с шевовете си.

А найлонът няма шевове, така че като покриете чиста - ключовата дума е тази - кола с него, от една страна можете да сте спокойни за боята, а от друга страна, не губите време сутринта за почистване от лед сняг и размразяване.

Следователно сутрешното почистване на колата се свежда до внимателно отстраняване на найлона и изхвърляне на снега на една купчина. Докато правите това, двигателят тъкмо загрява до работна температура. И една чиста, спретната кола успява да отвори врати за собственика си точно навреме.

Още съвети за автомобила ще намерите на AutoMedia

Коментари

Новини Варна