IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Лайфстайл
15:00 | 16 януари 2023
Обновен: 19:02 | 25 март 2024

Защо гледането на телефона със 186 км/ч никак не е добра идея? ВИДЕО

Млада шофьорка като по чудо се размина с трагедия

По материала работи: Слав Велев
Защо гледането на телефона със 186 км/ч никак не е добра идея? ВИДЕО

В една от социалните мрежи се появи любопитно видео, в което се вижда как младо момиче кара колата по път със слаб трафик, където нищо не предвещава сериозни проблеми. Те обаче започват в момента, в който шофьорката решава да погледне смартфона си.

Премествайки очи към пътя, момичето изпада в шок – само секунди по-късно и нейната кола ще се блъсне в автомобила отпред. В този момент скоростта е 186 км/ч. Шофьорката започва рязко да върти волана и автомобилът поднася, след което е изхвърлен от пътя, пише "АutoMedia".

Като по чудо, случката се разминава без пострадали – както хора, така и превозни средства. Ясно обаче се вижда как при рязката маневра цветът на лицето на момичето зад волана се променя.

А случилото се е поредното доказателство, че използването на смартфон при шофиране, особено с по-висока скорост, е опасно и може да доведе до сериозен инцидент. В случая това не стана, тъй като наоколо няма други преводни средства, а и край пътя има равно поле, в което излиза автомобилът.

Коментари

Новини Варна