IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Лайфстайл
16:00 | 13 февруари 2023
Обновен: 08:43 | 29 април 2024

Кошмари в автосервиза: Разхлабени спирачки, че и източено гориво

Вижте от какво се оплакват най-често клиентите?

По материала работи: Слав Велев
Кошмари в автосервиза: Разхлабени спирачки, че и източено гориво

Снимката е илюстративна

Някои шофьори не обичат да оставят колите си в сервиза, защото не виждат какво правят майсторите с тях. Това се дължи на факта, че не всички сервизни центрове са съвестни спрямо поверените им автомобили. А доказателство за това са истории, разказани от клиенти и споделени в социалните мрежи.

Те разкриват защо има хора, които се притесняват дори от рутинното обслужване на техните превозни средства. Част от историите звучат наистина кошмарно, а други са направи комични. Бен Стиърс, например, разкрива, че оставил пикапа си в сервиз, след като го заредил догоре с гориво. Когато вечерта дошъл да вземе колата си, резервоарът бил празен, тъй като двигателя работил цял ден, без да има нужда, пише AutoMedia.

Това е най-обикновена от всички истории. Следващата е BeerThirty247, който разкрива, че закарал автомобила си за смяна на маслото в скоростната кутия. След като платил за услугата и си взел колата, установил, че е бил измамен, тъй като смазката била старата.

Голям проблем се оказват различни болтове и тяхното затягане. SteersUright съобщава, че в сервиза са сменили предните му накладки, но не са завили болтовете от едната страна. Излишно е да се казва, е това може да доведе до сериозен инцидент, ако не проблемът не беше открит още на следващия ден.

По-страшно звучи историята на JohnTaurus, който вкарва колата си в сервиз в Далас. След преглед механикът му казва какво трябва да се направи, но мъжът отказва и си тръгва, за да установи малко по-късно, че болта на главината е разхлабен. 

„Можеше да ме убие, защото много добре знаеше, че тръгвам на дълъг път. Открих проблема, след като преминах няколко щата и модулът почти падна. Сигурен към, че е направено умишлено, защото отказах ремонта, които ми предложиха“, категоричен е Джон.

Най-фрапиращият случай обаче е на Никълъс Стаут, който закарва колата си в сервиз за ремонт. За да се придвижи до работата си, мъжът се качва на велосипед. На връщане към сервиза е блъснат от механика, който е управлявал собствения му автомобил.

„Едно от да ти падне гумата, защото е закрепена добре, но съвсем различно е да посетиш болница, след като те е блъснал твоята кола. Благодаря за обслужването“, коментира Никълъс.

Коментари

Новини Варна