IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Лайфстайл
16:47 | 16 февруари 2023
Обновен: 08:43 | 25 април 2024

Илиана Раева е специален гост в “Златните” по Bulgaria ON AIR

Президентът на БФХГ говори за характера и предателствата в спорта на 17 февруари в сутрешния блок „България сутрин“

По материала работи: Слав Велев
Илиана Раева е специален гост в “Златните” по Bulgaria ON AIR

Тази седмица в новото издание на „Златните“, част от сутрешния блок „България сутрин“, гостува президентът на Българската федерация по художествена гимнастика. Илиана Раева ще бъде специален гост в рубриката този петък, 17 февруари от 07:00 часа по Bulgaria ON AIR.

Гимнастиката се настанява в живота на Илиана, след като баща ѝ я завежда в залата по гимнастика на Герена при първата ѝ треньорка Златка Бончева. Професионалната спортна кариера на художествената гимнастичка започва да се развива стремглаво нагоре, въпреки че тя самата определя първото си състезание като провал.

Илиана Раева бързо печели сърцата на публиката и се изкачва по стълбата на успеха. Тя завоюва 5 европейски титли, а най-скъпият ѝ спомен от състезателните години е свързан със Световното първенство в Лондон. За първи път в историята на художествената гимнастика, след бурен протест на английската публика, при който 5000 души на “Уембли” скандират името ѝ 20 минути, съдиите взимат решение да повишат оценката ѝ на бухалки. Благодарение на това тя успява да извоюва златен медал на този уред. Английският вестник “Таймс” обявява Илиана като „Диамантената българка“.

За първите стъпки в спорта, за първото състезание, за силата на характера, ролята на Наско Сираков в професионалния ѝ път и предателствата в спорта –  всичко това зрителите ще научат от първо лице в първата част на интервюто с Илиана Раева, този петък, 17-и февруари от 7:00 часа в рубриката “Златните” на сутрешния блок “България сутрин” по Bulgaria ON AIR. Втората част на разговора може да гледате следващия петък, на 24 февруари. 

Новини Варна