IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Лайфстайл
15:00 | 20 май 2023
Обновен: 07:41 | 6 май 2024

Избраха за 55-и път Царица Роза на Казанлък

23 абитуриентки се съзтезаваха за приза

По материала работи: Ставри Таргов
Избраха за 55-и път Царица Роза на Казанлък

Кристина Попова

Кристина Попова от ППМГ “Никола Обрешков“ е 55-та Царица Роза на Казанлък. Нейни подгласнички станаха Нона Ангелова от същата гимназия и и Дебора Маркова от СУ “Екзарх Антим I“.

Изборът на високопоставеното жури измежду 23 казанлъшки абитуриентки бе направен по време на красив конкурс-спектакъл снощи в залата на Дома на културата "Арсенал".

Конкурсът е най-старият конкурс за красота у нас, провежда се традиционно между абитуриентките на казанлъшките средни училища. С избора на царицата в Казанлък започва вълнуващият, юбилеен 120-и Празник на розата с богата програма от културни събития. Самата церемония по коронясване на Царица Роза ще даде началото на кулминацията на празника на 2, 3 и 4 юни 2023 година.

Домакинът на събитието Галина Стоянова, кмет на общината, поздрави всички с думите: "Долината живее, диша и става все по-красива! В тези дни ще се реят розовите градини и ще се огласят от ангелските български гласове.

В тези прекрасни дни на изложби, арт събития ще има много световни, запомнящи се срещи." Стоянова благодари на всички дарители, спомоществователи и организатори на 120-я Празник на Казанлък. "Пролетта дойде. Семето на празниците е посято в сърцата ни – наслаждавайте им се!", пожела тя.

Кандидатките за Царица Роза първо се представиха пред публиката със сценични облекла. След това дефилираха във фолклорни носии на побратимени на Казанлък градове от цял свят. Темата за побратимяванията на Казанлък бе интересно вписана на сцената. Кандидатките за престижната титла разказваха накратко историята на сближаването на Града на розите с градове от различни точки на планетата.

На финала на своето представяне претендентките за короната демонстрираха елегантна походка в официални вечерни облекла.

За първи път тази година преди началото на спектакъла момичетата се представиха за зрителите на специално дефиле във фоайето на дома на културата "Арсенал".

И тази година към младите красавици на Казанлък кметът Галина Стоянова отправи предизвикателство да се ангажират със социално значима кауза, на което момичетата откликнаха с най-различни благородни инициативи.

Сред най-престижните награди, който получи Царица Роза, освен традиционния билет за посещение в Япония, дар от посолството на тази страна, бе и билет за Шанхай, Китай, за участие в международна туристическа борса на щанд на Казанлък.

55-то издание на конкурс-спектакъла "Избор на Царица Роза" бе предавано на живо на голям екран на централния площад "Севтополис" и в социалните мрежи, пише 24 часа.

Коментари

Новини Варна