IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Лайфстайл
12:00 | 26 август 2023
Обновен: 11:48 | 27 април 2024

Вижте кои са десетте най-безопасни модели коли

Класацията е за защита на хората в автомобила и за електронните системи, помагащи на шофьора

По материала работи: Слав Велев
Вижте кои са десетте най-безопасни модели коли

В съвременния свят безопасността на автомобилите е не по-малко важна от тяхната надеждност. През последните години в индустрията навлязоха огромен брой технологии, които помагат на производителите да правят все по-сигурни превозни средства. И тук не става дума само за конструкцията на каросерията, но и за системите за подпомагане на водача, които също играят основна роля.

Предупрежденията за напускане на лентата или за челен сблъсък, откриването на мъртвата точка и системите за контрол на стабилността са само малка част от технологията, която се възприема от повече автомобили. Тези функции вече се предлагат и в автомобили, които са в по-нисък ценови диапазон, което беше немислимо само преди 10 години. Тогава всичко това беше на разположение на най-скъпите модели на пазара.

За да бъдат определено колко безопасен е един модел, се провеждат краш-тестове, като това се прави от независимите организации. Те оценяват не само здравината на даден автомобили, но и работата на неговите система да подпомагане. Следващият списък с 10-те марки с най-безопасни модели е направен от iSeeCars на базата на данните от изпитанията, проведени от двете водещи организации в САЩ - NHTSA (Национална администрация за безопасност на движението по пътищата) и Американския застрахователен институт за безопасност на движението по пътищата (IIHS), пише AutoMedia.

Volkswagen – 9,5/10 (оценка на безопасност)

Volkswagen влиза в този списък като един от триото производители с оценка за безопасност 9,5 от 10. Безопасността на пътниците винаги е била приоритет за германската марка, която гарантира, че всички нейни автомобили имат здрава и безопасна обвивка. Volkswagen добавя зони на смачкване в предната и задната част на каросерията, за да абсорбира енергията на удара в случай на сблъсък.

Всички нови автомобили на Volkswagen също се предлагат с приспособления Isofix за детски седалки, докато някои модели могат да имат до девет въздушни възглавници, разположени в интериора. Независимо дали става въпрос за началното ниво на Jetta или преработения обновения Golf GTI хечбек – колите на Volkswagen са едни от най-сигурните на пътя.

Вижте 10-те марки с най-безопасни модели на пазара ТУК

Коментари

Новини Варна