IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Лайфстайл
19:50 | 14 юни 2015
Обновен: 10:49 | 17 май 2024

Пътници спасиха туристка в самолет

Благодарение на кислородната маска проблемът беше решен

По материала работи: Борис Проданов
Пътници спасиха туристка в самолет

Пътниците на самолет, извършващ полет от турския курорт Анталия за Москва, успяха да спасят жена, изпаднала в безсъзнание. За щастие, се оказало, че на борда на самолета има лекар и това не е наложило принудително му кацане. За инцидента разказват пътници, които също са участвали при спасяването на жената. На нея й е станало лошо два часа след излизането на самолета (полетът е с продължителност три часа и половина). Наложило се е да я преместят на пътеката, където й е оказана първа помощ.

 

„Стюардесите не знаеха какво да правят. Повечето пътници не говореха нито английски, нито турски”, разказва един от тях. Благодарение на кислородната маска, която обикновено се използва при аварийни случай, рускинята е била спасена.


След кацането на самолета тя отново е загубила съзнание, но е отведена в болница. Не се уточнява какво е причинило влошаването й. Версиите са, че или е получила слънчев удар, или отравяне с храна. Руските медии не съобщават името на авиокомпанията, на чийто борд е станал инцидента.

 

Коментари

Новини Варна