IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Лайфстайл
14:00 | 16 декември 2023
Обновен: 14:12 | 28 април 2024

Не купувайте тези коли на старо! Ремонтът им може да струва повече от покупката

Експерти посочиха моделите, които често се превръщат в бездънна яма за пари на собствениците си

По материала работи: Слав Велев
Не купувайте тези коли на старо! Ремонтът им може да струва повече от покупката

Покупката на употребявана кола е доста тежко предизвикателство, защото крие редица опасности. Рискът да попаднеш на автомобил, който ще се превърне в постоянен посетител на сервиза, е доста голям и затова трябва да се подхожда много внимателно при търсенето.

От години американската организация за подпомагане на потребителите Consumer Reports се опитва да разбере кои автомобили ще спестят собственици пари от ремонт, както и кои могат да нанесат сериозен удар по джоба им, пише AutoMedia.

Списъкът от последните е доста голям, но ние го ограничихме само до популярни модели, които се предлагат и на пазара в Европа. Всички те са на възраст до 15 години, като проблемите при тях са се появили още при пробег 30 000 мили (50 000 км).

Американски експерти посочиха моделите, които често се превръщат в бездънна яма за пари на собствениците си

Tesla Model X (2016 година)

Consumer Reports трябваше да промени системата си за оценяване, за да се съобрази с напредъка, който Tesla направи в безопасността и стандартите на производтво. Tesla Model X от 2016 г. имаше доста недостатъци и потребителите не се страхуваха да споделят проблемите си в социалните медии.

Един от тях бяха лошо проектираните задни врати, тип „криле на сокол“. Този проблем беше решен от инженерите на Tesla и затова е по-добре да дадете повече пари, но да се сдобиете с по-нов Model X, където стандартите за качество за по-високи.

Вижте останалите 12 модели, които могат да се превърнат в яма за пари в ГАЛЕРИЯТА

Коментари

Новини Варна