IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Лайфстайл
15:00 | 26 декември 2023
Обновен: 23:46 | 25 април 2024

Чували ли сте за тези суеверия за Нова година?

Не я посрещайте с празен портфейл или празен хладилник

По материала работи: Ставри Таргов
Чували ли сте за тези суеверия за Нова година?

Съществуват доста суеверия какво да правим и какво не в очакване на Нова година. Някои от тях можем да си обясним, но други са направо екстравагантни.

Експерти съветват да не излизате от къщи преди да е ударил 12-ия час, за да не избяга навън късметът на дома. Други предупреждават, че в новата година трябва да се влезе с десния крак, така че не прекрачвайте прага с левия. Думата „левак“ не е случайна и означава не човек, който борави с лявата си ръка, а неудачник, некадърен, карък.

Не се карайте и не клюкарствайте на новогодишната трапеза. Дългите часове с ваши близки предполагат много приказки и спомени, не винаги приятни. Няма смисъл да затъвате в тъжни мисли. По-добре си спомнете весела случка и си намислете хубаво желание, а всички обиди оставете в миналото.

Не посрещайте Нова година с празен портфейл. Ако не искате да прогоните финансовото си благополучие, опитайте се да спестите малко от разходите за празниците и оставете няколко банкноти в портфейла или банковата си сметка.

Същото важи и за хладилника - когато той е празен в първия ден на годината, според езотерици по този начин показваме на съдбата, че живеем в бедност и лишения. Този начин на живот ще продължи да ни съпътства, вместо да просперираме.

Сълзите в новогодишната нощ са строго противопоказани. Спомняте ли си фразата: „Както празнувате Нова година, така ще я прекарате“? Защо да се обричате на дълго и болезнено страдание? Оставете сълзите за друг ден и само за радостни поводи.

Не си пожелавай нищо с частицата "не". Тя има огромна сила, която мнозина може да не знаят, а други да подценяват. Когато си пожелавате, използвайте техниката за сегашно време.

Кажете го така, сякаш вече се е случило. Например: „Получих повишение и сега мога да си позволя нова кола“ или „Най-накрая срещнах истинската любов“. Да се ​​каже това е много по-приятно, отколкото да се направи предположение с „ако“, „дано“ или „само да“.

Не правете основно чистене. Ако нямате намерение да прекарате следващите 366 дни (2024 г. е високосна), прегърнали мопа, тогава ви съветваме да не чистите на 31 декември. Защо да се бъхтите в такъв важен ден?

Не слагайте пукнати и нащърбени чинии на масата. Освен че ще нарушат празничната атмосфера, ще се изложите като лоша домакиня пред гостите. По начало мястото на такива съдове и чаши е на боклука, защото носят лоша енергия.

Най-странното суеверие е да не слагате на трапезата птица. Цялата работа е, че тя има крила, което означава, че всичките ви дългоочаквани надежди за щастие през следващата година ще отлетят заедно с първото парче, което изядете…

Труд

Коментари

Новини Варна