IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Лайфстайл
13:00 | 30 март 2024
Обновен: 04:30 | 30 април 2024

Прозорецът на колата не се затваря? Вижте какво да направите

Тези действия могат поне временно да разрешат проблема

По материала работи: Слав Велев
Прозорецът на колата не се затваря? Вижте какво да направите

Непредвидени аварии на пътя се случват дори на примерни шофьори, които се грижат за колите си. Случва страничният прозорец, например, да не може да се затвори в най-неподходящият момент, когато навън вали и духа вятър. Стъклото е било смъкнато, за да влезе свеж въздух в салона, но изведнъж не иска да се затвори. Какво може да се направи в тази неприятна ситуация?

Ако прозорецът с електрическо управление внезапно се повреди и причината не е изтощена батерия, тогава е по-добре незабавно да се насочите към автосервиз, за ​​да отстраните проблема. Понякога обаче това не е възможно. В подобни случаи, като временно решение, можете да запечатате отворения прозорец с фолио или тиксо. Оставянето на колата в такова състояние без надзор на улицата обаче е опасно, пише AutoMedia.

Причината за повредата може да бъде всичко - изгорял бушон, повреда в мотора, проблеми с електрическото окабеляване и т.н. Само опитен автомобилен може да постави точна диагноза, като за това е нужно посещение в сервиз.

Ако прозорецът е частично повдигнат, опитайте се да го повдигнете, без да сваляте тапицерията на вратата. Ако това не успее, ще трябва да премахнете долното уплътнение. Важно е да хванете стъклото от двете страни с ръце и да го повдигнете, докато спре. За да фиксирате стъклото в горна позиция, можете да използвате тиксо, което да залепите от вътрешната страна.

Понякога можете да опитате да издърпате стъклото нагоре, като го разклатите и в същото време натиснете бутона за управление на електрически прозорец. Ако моторът работи правилно и стъклото просто е заседнало заради мръсотия или разместване, този метод трябва да работи.

Ако обаче това не даде резултат, ще трябва внимателно да разглобите вътрешния панел на вратата. След като разкачите стъклото, трябва да го повдигнете ръчно и да подпрете рамката с нещо. Това също е временно решение и трябва да се свържете с професионален автосервиз, за ​​да отстраните проблема.

Още любопитни новини от света на автомобилите четете на Automedia

Коментари

Новини Варна