Варна 14°
fallback
Лайфстайл
21:41 | 27 юни 2015
Обновен: 05:36 | 26 април 2024

Кулинарни съвети от Джейми Оливър

Когато добавяте мента, слагайте я в началото на готвенето

По материала работи: Слав Велев

Джейми Оливър е един от най-любимите ни готвачи. Позитивен и изобретателен, той винаги се стреми да приготвя вкусни, интересни и максимално здравословни ястия.

 

Споделяме няколко кулинарни съвета от Джейми, които ще ви бъдат в помощ при готвенето.

 

За да извлечете повече сок от лимона или лайма, преди да ги разрежете, разтъркайте го добре на масата.

 

Когато пържите месо поръсете една супена лъжица брашно. Така ще се покрие с хрупкава коричка.

 

За да премахнете по-лесно костилките от маслините, разтъркайте ги на дъното на купата или на масата.

 

Картофите за салата се режат още докато са горещи.

 

Когато искате билките да пуснат повече от ароматите си, счукайте ги в хаванче като добавите към тях малко зехтин.

 

Ако имате нужда да се отървете от излишните мазнини, добавяйте към ястията ананас.

 

Беконът придава на пилето лек опушен вкус.

 

Когато печете риба на скара, за да не залепне върху нея, разтъркайте предварително върху рибата малко количество сол. Така ще се абсорбира част от излишната влага.

 

Шоколадовият сос ще стане по-вкусен, ако към него добавите малко портокал.

 

Кайсиевите ядки ще придадат лек вкус на амарето към ястията ви.

 

Когато стържете лимонова кора, правете това внимателно, като се опитайте да не остъргвате от белия слой, който се намира под нея.

 

Кухненската хартия абсорбира излишната мазнина от пилето и не само. Когато варите цвекло, добавяйте към водата малко сол.

 

За да загуби чилито част от своята острота, премахнете семките му и го изплакнете с вода.

 

Когато добавяте мента, слагайте я в началото на готвенето.

 

Добавете малко количество вермут, когато приготвяте ризото. Това ще му придаде интересен вкус.

 

Когато искате да затоплите мед, сложете бурканчето в купа с топла вода.

 

Източник: Az-jenata

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback