IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Лайфстайл
19:09 | 16 юли 2015
Обновен: 15:00 | 27 април 2024

Непознати факти за нимфоманията

Тя е пълна противоположност на фригидитета

По материала работи: Слав Велев
Непознати факти за нимфоманията

Нимфоманията е психично разстройство, отличаващо се с натрапчиво сексуално поведение. Тя може да се прояви при всеки възрастен, въпреки че се смята, че по-често се наблюдава при жените, отколкото при мъжете. За това заболяване при мъжете има и отделен термин.

 

Има много хипотези за нимфоманията, но основната причина за появата й не е известна. Лечението на това психично състояние може да включва приемането на определени медикаменти или прилагането на някои терапии. Ето още някои малко известни факти за нея.

 

Нимфоманията е пълна противоположност на фригидитета.

 

Има много мистерии около нимфоманията. Според някои учени тя се причинява от дисбаланс на хормоните серотонин, допамин и норепинефрин.

 

Изследвания са намерили корелация между сексуално насилие преживяно в миналото и хиперсексуалността.

 

През 1886 г. д-р Теофил Парвил препоръчва редовни физически упражнения и вегетарианска диета, съчетана с вагинално приложение на кокаин за лечение на нимфомания.

 

Терминът „нимфоманки“ се отнася само за жените, докато мъжкият еквивалент се нарича „сатири“.

 

През Викторианската епоха, се е смятало, че нимфоманията е симптом на някакво заболяване.

 

Някои от леченията, които някога са били прилагани, за да се „излекува“ нимфомания са: отстраняване на клитора и яйчниците, теглене на влагалището, студени бани, почивка на легло.

 

 

Има някои негативни последици за тези, които страдат от нимфомания, като по-висок риск от полово предавани болести, тревожност и депресия.

 

Има редица фактори, които увеличават риска от нимфомания. Някои от тях включват: възраст под 30 години, семейна история на психични заболявания, хомосексуална ориентация, стрес и други.

 

Според учени има някои терапии, които могат да повлияят добре на тези, които страдат от нимфомания, като акупунктура, терапия с масаж, йога, билкови терапии и други.

 

Източник: Az-jenata

Коментари

Новини Варна