IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Лайфстайл
18:20 | 2 август 2015
Обновен: 09:27 | 10 май 2024

Рускиня нарани гръбнака си заради очила за виртуална реалност

Жената била толкова впечатлена, че чак паднала по гръб и ударила главата си в земята

По материала работи: Слав Велев
Рускиня нарани гръбнака си заради очила за виртуална реалност

39-годишна посетителка на кино в Санкт Петербург е наранила гръбнака си, след като си сложила шлем, за да се потопи във виртуална реалност, предава изданието „Лента“, цитирано от fbr.bg. Жената явно е била силно впечатлена, тъй като не се задържала на краката си и паднала по гръб, при което ударила главата си в земята, съобщава местното издание „Фонтанка“.
 

Пристигналите на мястото медици поставили диагностика травма на главата и на шийните прешлени.
 

От киното потвърдили случилото се, като уточнили, че атракционът не е час от кинотеатъра, а територията, на която се намира му се дава под наем. „Жената беше стъпила по-нависоко. Може да се каже, че падна от височината на собствения си ръст“, разказва служител на киното.
 

Атракционът за виртуална реалност позволява на човек да се потопи в избрания от него сюжет с помощта на специални очила-шлем. Например, технологията предоставя забавления като виртуално спускане със ски, участие в автомобилна надпревара, качване на влакче на ужасите.

Коментари

Новини Варна