IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Лайфстайл
17:31 | 5 август 2015
Обновен: 03:52 | 25 април 2024

Скоро ли ще правим секс с роботи?

Колкото повече стоим във виртуалната реалност, толкова повече увеличаваме риска от психически разстройства

По материала работи: Слав Велев
Секс кукла за 6000$ / RealDoll

Секс сцената между човек и робот в трилъра на „Канал 4“ – „Човеци“ – може да е шокирала мнозина, но скоро може да се окаже нещо обичайно и то не само на малкия и големия екран, пише британското издание „Дейли мейл“.

 

Хората прекарват все повече и повече време във виртуалната реалност, която включва гейминг и социални медии, а сексуалната психоложка д-р Хелън Дрискъл твърди, че една връзка с изкуствен интелект би могла да „помогне на психическото здраве“ на човек.

 

Вече можете да си купите онлайн секс манекен, не кукла, а манекен, който наподобява потресаващо много истинска жена/мъж, а в блога си д-р Дрискъл твърди, че новите технологии „скоро ще могат да им вдъхнат живот“.

 

Робофилията – или сексуалното влечение към роботи – може да изглежда като странна концепция, но в не толкова далечното бъдеще нещата може да се променят, робофилията може да се превърне в нещо „нормално“, твърди психоложката в интервю за „Хъфингтън пост“, цитирано от „Дейли мейл“.

 

„Виртуалната реалност става все по-реалистична и завладяваща, все по-способна да ни предлага изживявания, за които преди не сме и помисляли. Много вероятно е някои хора да предпочетат виртуален партньор, ако той може да им предложи същото, ако не и повече, от истинския“, казва още Дрискъл.

 

Освен физическите взаимоотношения с машини, развитието на новите технологии може да доведе и до създаването на толкова добър изкуствен интелект, в които човек би могъл да се влюби, твърди психоложката.

 

 

Това ли ни очаква? Френският артист Сезар Вон е създал този странен и донякъде зловещ разрез на "секс робот" от бъдещето

 

Тази тема бе изследвана през 2013 г. от филма „Тя“ с Хоакин Финикс, чиито герой се влюбва в изкуствен интелект, припомня „Дейли мейл“.

 

От всичко това, разбира се, могат да произтекат и множество проблеми, признава Дрискъл. И без това вече прекарваме адски много време онлайн и това се превръща в проблем за мнозина. Представете си какво би било, ако всички наши взаимоотношения с хора се осъществяват пред монитора, изцяло онлайн.

 

Колкото повече време прекарваме във виртуалната реалност сами, толкова повече увеличаваме риска от психически разстройства, предупреждава психоложката.

 

Липсата на междучовешки контакт може да бъде вредна, защото, все пак, хората са „социални животни“, а изолацията отдавна е доказано свързана с психически заболявания.

 

Проблемът е съвсем видим, твърди Дрискъл. Скорошни проучвания показват тревожна тенденция в Япония – все повече млади мъже и жени избягват секса и интимните взаимоотношения.

 

 Източник: Daily Mail, ФБР.bg

Коментари

Новини Варна