IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Лайфстайл
11:12 | 7 август 2015
Обновен: 03:51 | 29 април 2024

Да отслабнем с шоколад! Мисията е възможна

Когато си мислим за диета – шоколадът не е сред позволените продукти

По материала работи: Златина Добрева
Да отслабнем с шоколад! Мисията е възможна

Когато си мислим за диета обикновено не си представяме фигурирането шоколад сред позволените продукти, но от едно малко проучване категорично става ясно, че можем да отслабнем консумирайки това сладко изкушение...

 

В International Archives of Medicine пише, че с пълния с антиоксиданти шоколад може да се вталим и дори да постигнем този процес по-бързо. А ние от опит знаем, че да хапваш шоколад е повече от приятно, което означава, че можем да отслабваме с настроение и усмивка на лице.

 

Черният шоколад не само не допринася за покачване на холестерола, виновен за широката ни талия и плаките в артериите, а даже напротив. Черният шоколад по принцип е с по-ниско съдържание на животински мазнини, което го прави и по-полезен от млечния. Флавоноидите, които получаваме заради високото му съдържание на какао обаче допринасят за нещо повече – според експертите те дори намалят на лошия холестерол и кръвно налягане.

 

Полезният ефект от хапването на шоколад не идва само от удоволствието, което изпитваме при усещане на вкуса му в устата си. Същите флавоноиди повишават нивата на серотонина и ендорфините, което играе ролята на живителен освежаващ душ за мозъчните клетки. Но и това е известно.

Коментари

Новини Варна