IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Лайфстайл
11:27 | 10 август 2015
Обновен: 21:29 | 26 април 2024

Лекарството за стрии се намира... в кухнята

Бялата захар се явява чудесен скраб за ексфолиране на кожата

По материала работи: Деян Михайлов
Лекарството за стрии се намира... в кухнята

Стриите представляват дълги, тесни линии, които се развиват върху кожата. Те са резултат от внезапното й разтягане и са много често срещани. Жените по-често страдат от този проблем.

Стриите могат да бъдат видими по различни части от тялото, включително корема, бедрата, ханша, гърдите, горната част на ръцете и кръста. Образуват се в средния слой на кожата – когато има продължително разтягане, слоят се разкъсва, оставяйки стрии. Този тип белези се получават, когато кожата не може да се „събере отново“ след бременност, при натрупване на килограми или прекомерна загуба на тегло.

Обикновено се появяват с червен или лилав нюанс, след което той изчезва, оставяйки кожата, покрита със сребърно-бели линии, които може да изчезнат.

Козметичната индустрия предлага множество препарати за лечение на проблема, но в повечето случаи те се оказват не дотам ефикасни. 

В повечето случаи по-полезни са натуралните продукти, някои от които се намират в кухнята.

Пример за това е обикновената бяла захар, която се явява чудесен скраб за ексфолиране на кожата и облекчаване на стриите. Масажът увеличава притока на кръв към проблемите зони, овлажнява ги и спомага за разнасянето и изчистването на неприятните белези.

 

Коментари

Новини Варна