IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Лайфстайл
08:17 | 14 август 2015
Обновен: 18:26 | 30 април 2024

Рецепта на деня: Пилешки гърди по варненски

Да си оближеш пръстите!

По материала работи: Златина Добрева
Рецепта на деня: Пилешки гърди по варненски

Необходими Продукти

пилешки гърди - 1 кг

лук - 250 гр.

чесън - 1 - 2 скилидки

яйца - 5 бр.

масло - 50 мг

олио - 50 мл

бяло вино - 100 мл

гъби - 150 гр.

магданоз - 1/2 връзка

копър - 1/2 връзка

черен пипер - 1/4 с.л.сол
 

Начин на приготвяне:

Измийте и след това подсушете пилешките гърди. Нарежете ги на няколко по-едри парчета и ги запържете в силно сгорещеното масло и олио. Когато месото се запечата от всички страни добавете малко вода и задушете да 10-ина минути.

Когато задушените гърди останат само на мазнина нарежете на лука на филийки и го добавете към тях. Сложете и пресования чесън, залейте с бялото вино и оставете ястието да се задушава 20 минути на тих огън.

Прехвърлете всичко в йенска тенджера. Поръсете със ситно нарязани копър и магданоз, поръсете със сол и черен пипер и залейте с предварително разбитите яйца. Запечете гърдите за 25 минути в загрята на 200 градуса фурна.

 

Коментари

Новини Варна