Необходими продукти:
скумрия - 1 кг може и друга риба
лук - 5 глави кромид
олио - 3/4 ч.ч.
целина - 60 - 70 грама глава
брашно - 1 с.л.
сол
чесън - 1 глава
черен пипер - 10 зърна
дафинов лист - 1 брой
домати - 5 броя
лимони - 1 брой
магданоз - 1 връзка
Начин на приготвяне:
Почистете скумрията и я нарежете. Поставете парчетата в намазнена тава. Накълцайте целината и лука и ги задушете в останалата мазнина.
Когато омекнат, поръсете с брашното и бъркайте, докато и то се запържи. Долейте малко гореща вода, за да се получи средно гъст сос.
Овкусете с подправките и доведете до кипене. Залейте със соса скумрията, подредете отгоре резени домати, а между тях и тънки филийки лимони.
Поръсете с накълцан магданоз и сложете да се запече в предварително загряна умерена фурна.
Коментари