IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Лайфстайл
09:55 | 25 август 2015
Обновен: 11:30 | 5 май 2025

Рецепта на деня: Пържени чеснови попчета

Да си оближеш пръстите!

По материала работи: Златина Добрева
Рецепта на деня: Пържени чеснови попчета

Продукти:
500 гр чистени попчета
1 к ч царевично брашно
2 - 3 с л обикновено брашно
1 ч л червен пипер
шипка сушен девисил
1/2 ч л сушен копър
сол
олио за пържене
чесън за овкусяване.

 
Приготвяне:
Попчетата измийте добре.
В купа смесете брашното и останалите съставки.
Загрейте мазнината в тиган и запържете 3 - 4 обелени и намачкани скилидки чесън, след което извадете от мазнината и изхвърлете.
Потапяйте всяка риба в брашнената смес и пържете в мазнината да златисто от всички страни /5 - 7 мин/.
Извадетете рибата върху кухненска хартия, за да се отдели излишната мазнина.
Сервирайте с майонезено чеснов сос и кетчуп по желание.

Коментари

Новини Варна