Продукти:
500 гр чистени попчета
1 к ч царевично брашно
2 - 3 с л обикновено брашно
1 ч л червен пипер
шипка сушен девисил
1/2 ч л сушен копър
сол
олио за пържене
чесън за овкусяване.
Приготвяне:
Попчетата измийте добре.
В купа смесете брашното и останалите съставки.
Загрейте мазнината в тиган и запържете 3 - 4 обелени и намачкани скилидки чесън, след което извадете от мазнината и изхвърлете.
Потапяйте всяка риба в брашнената смес и пържете в мазнината да златисто от всички страни /5 - 7 мин/.
Извадетете рибата върху кухненска хартия, за да се отдели излишната мазнина.
Сервирайте с майонезено чеснов сос и кетчуп по желание.
Коментари