IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Лайфстайл
09:08 | 4 ноември 2015
Обновен: 10:20 | 18 май 2024

Как по-лесно да се установите на ново място?

Няколко съвета

По материала работи: Юлиян Атанасов
Как по-лесно да се установите на ново място?

Ако ви се наложи да се преместите в ново населено място или държава, било то заради работа или образование, възможно е да не се вълнувате особено много.Някои хора изпитват страх и стрес от промяната, както и от това дали ще успеят да се интегрират и адаптират успешно. Всеки в подобна ситуация се пита: „Ще си намеря ли нови приятели?“, „Ще свикна ли с новата обстановка?“, „Няма ли да съм самотен и изолиран?“.Ето и 6 съвета, които да следвате, за да се успокоите по-бързо и да се впишете по-умело на новото място:

 

1. Опознайте новото място

Първата и най-важна стъпка е да опознаете града, в който ще живеете в близкото бъдеще. Проучвайте го чрез интернет, разхождайте се повече из квартала, в който живеете. Движете се пеша, а не с кола. Разпитайте хората/минувачите за всичко, свързано с адреси, учреждения и посоки, което не ви е ясно.

 

2. Поддържайте връзка с хора, които са живели или живеят на това място

Свържете се със свои познати (или познати на ваши приятели), които живеят във въпросния град. Те могат да ви дадат някои насоки и да ви покажат това-онова. По този начин ще се потопите най-бързо в атмосферата на града. Ако те вече не живеят там, разпитайте ги за техния опит от въпросното населено място. Може би ще успеят да ви дадат реална оценка на мястото и така ще се настроите и подготвите психически за новата среда.

 

3. Взаимодействайте си с познати и непознати

Първото впечатление е най-важно. Затова бъдете спокойни и уверени при запознанствата си с новите хора – не се страхувайте от това! Просто е важно да си взаимодействате с максимално повече хора. Тези контакти ще ви разсейват и няма да обръщате много внимание на носталгията по родното място.

 

4. Намерете си приятели

Опитайте се възможно най-бързо да си намерите хора, в чиято компания се чувствате комфортно. Контактувайте с усмивка и положителна нагласа. Участвайте в групови дейности колкото се може по-често.

 

5. Бъдете по-адаптивни

Това е едно полезно качество, което не всеки притежава, но е възможно да възпитате у себе си. Просто се пригответе, че ще трябва да излезете от зоната си на комфорт. Бъдете отворени към новите правила, норми и тенденции. Бъдете по-гъвкави, за да оцелеете. Не се съпротивлявайте на промените. Животът е пред вас, а не срещу вас, и по тази причина не се притеснявайте – всичко ще бъде наред.

 

6. Бъдете по-търпеливи

Търпеливите хора обикновено постигат това, което искат. Когато се преместите на новото място, със сигурност ще минете през трудни ситуации, но просто проявете търпение, запазете спокойствие и продължете напред!

Коментари

Новини Варна