IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Лайфстайл
16:09 | 4 ноември 2015
Обновен: 11:08 | 17 май 2024

Син и баща поискаха брак, съд в САЩ не дава!

Стотици се подписаха в петиция в полза на искането им

По материала работи: Юлиян Атанасов
Син и баща поискаха брак, съд в САЩ не дава!

Легализирането на гей браковете направи видими много и различни истории от цял свят. Една история обаче впечатли с твърде необичайните си партньори. Те са... син и баща.78-годишният Нино Еспозито осиновил своя партньор Дрю Бози на 68 г., преди три години, когато за еднополови бракови в САЩ не можело и да се говори. Целта била простичка - да ползват наследствени права и други обезщетения, на които имат право двуполовите семейства.

 

"Мислихме, че този закон никога няма да дойде в Пенсилвания. Не и в нашия живот", разказва Дрю, бивш писател на свободна практика.Но законът кара двойката, която е заедно от 1970 г., да поиска да се ожени. И докато вече еднополовите двойки може да се врекат във вярност и пред държавата, родители с деци не могат.Историята на двамата трогна стотици, които сформираха петиция. Тя беше изпратена към местен съд, но Темида остана категорична - брак не може да има!

Коментари

Новини Варна