Необходими продукти:
1 кг кайма
2 яйца
2 филии хляб
1 голяма глава настърган кромид лук
газирана вода
вино
половин връзка магданоз
по 1 ч. л. черен пипер, кимион, чубрица
сол на вкус
картофи
Начин на приготвяне:
От каймата, яйцата, хляба, предварително накиснат в газирана вода, настъргания лук, подправките, по 2 с. л.вино и газирана вода се омесва смес за кюфтета, която се оставя на студено в съд под капак най-малко два часа. От нея се оформят кюфтета, които се нареждат в подходяща тава, а между тях предварително посолените и подправени картофи. Сипва се половин ч. ч. вода, полива се отгоре с 2 с. л. разтопено масло и се пече на 180 градуса до готовност. Накрая ястието може да се поръси с кашкавал. Поднася се топло.
Добър апетит!
Коментари