IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Лайфстайл
17:16 | 17 февруари 2016
Обновен: 09:17 | 27 април 2024

На границата: Пържат яйца пред ТИР, пекат пържоли върху автовоз

Повече от ден продължава контра-блокадата от нашите превозвачи

По материала работи: Борис Проданов
На границата: Пържат яйца пред ТИР, пекат пържоли върху автовоз

Стотици българи, сред които семейства с деца бедстват вече над 24 ч. на гръцка територия, блокирани от контра-блокадата на българските превозвачи.

 

Нашите леки автомобили са наредени на около километър преди границата в очакване вдигане блокадата. Село Промахон е изпълнено с български автомобили, блокираните искат нашите власти да се договорят с гръцките за вдигането на блокадата.

 

„Тук сме вчера от 10.40 часа, няма хляб, няма вода, тоалетни, хората от селото ни гонят, сред нас има деца, хората нямат пари, добре, че си помагат, дават си на заем. Никой не взема отношение, за да се реши проблемът, държавите да се намесят”, казват блокираните преди Промахон прибиращи се от Гърция българи. Те не могат да влязат в България заради блокадата на нашите превозвачи. От вчера в 11 часа те не пропускат леки автомобили и автобуси.

 

Нашите са блокирани преди границата, непосредствено преди гишетата за заплащане тол такси на гръцка територия. Магистралата е преградена от гръцки полицаи, на място има и спецчасти. На място е паркирана една каравана, която предлага сандвичи и кафе.

 

27-ми час продължава контра-блокадата на българо-гръцката граница от нашите превозвачи. Те са категорични, че няма да отстъпят докато не се махнат тракторите от Промахон на гръцките фермери. Опашката пред Кулата е над 12 км, половината от нея двойна.

 

Българи и чужденци приготвят обяда си, някои чакат вече трети ден. На опашката се готви обяд, румънците пържат яйца пред ТИР-а, а българи пекат пържоли върху автовоз, пътуващ за Италия.

 

Преди малко протестиращите превозвачи върнаха влязъл от Гърция автобус с деца, а минути преди това пропуснаха към Промахон два ТИР-а, превозващи овце.

 

БГНЕС

Коментари

Новини Варна