IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Лайфстайл
13:45 | 25 март 2016
Обновен: 17:26 | 17 април 2024

Защо часовниците в рекламите винаги показват 10:10?

По материала работи: Златина Добрева
Защо часовниците в рекламите винаги показват 10:10?

 

По-наблюдателните сигурно са забелязали, че марковите часовници винаги са настроени на един и същи час в рекламните клипове. Това цели увеличаване на продажбите, разкриха рекламни спецове, цитирани от в. "Дейли мирър".

Когато се показват тези артикули, те винаги задължително са настроени на 10:10 часа, пишат БТА и Дарик. Това се прави, за да може стрелките да послужат за рамка на марката и логото на часовника. Те обикновено са центрирани в горната част на продукта. Ако стрелките бъдат сложени на 12 часа, те биха закрили част от логото и предлаганата стока не би изглеждала толкова тежко и престижно.

По-рано практика винаги е била стрелките да се настройват на 8:20. В тази позиция също са видни марковите характеристики на часовника. Но маркетингови проучвания установили, че продажбите са по-ниски, когато стрелките сочат надолу и навяват негативно настроение. Поради тази причина било възприето горното им положение в 10:10 ч.

Коментари

Новини Варна