IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Лайфстайл
19:29 | 7 май 2016
Обновен: 05:35 | 28 април 2024

Принц Чарлз даде прием за всички британски актьори, носители на награда „Оскар”

Мястото бе замъкът Сейнт Джеймс в Лондон

По материала работи: Юлиян Атанасов
Принц Чарлз даде прием за всички британски актьори, носители на награда „Оскар”

Питали ли сте се колко британски актьори са печели най-престижните награди в света на киното „Оскар”-ите? Оказва се, че са 300. Една голяма част от тях уважи прием, даван от принц Чарлз, престолонаследник на британския трон, в замъка Сейнт Джеймс в Лондон, пише EkipNews.bg.

 

Престолонаследникът принц Чарлз бе домакин на прием за всички британски актьори, носители на награда „Оскар”. Мястото бе замъкът Сейнт Джеймс в Лондон. Цяла редица знаменитости, сред които Джуди Денч, Майкъл Кейн, Джеръми Айрънс, Ема Томпсън, Колин Фърт и други, придаваха блясък на светското събитие. Холивуд беше представен от президента на Американската академия за филмово изкуство и науки Шерил Буун Айзъкс. Джуди Денч, най-известна с ролята си на ръководителката на MI6 М, но изиграла десетки знакови роли в театъра и киното, смята, че иде талантлива вълна от млади британски актьори.

 

Джуди Денч - театрална и филмова актриса:

 

Имаме много добро кино образование, невероятни млади хода, които водят всестранна подготовка, могат да танцуват, пеят, играят на сцената, във филми. Това е чудесно.

 

Ема Томпсън отдаде дължимото на кралските особи като своеобразни публични актьори.

 

Ема Томпсън - актриса:

 

Кралското семейство е много по-добро от стандартната актьорска игра, защото те имат своя личен живот, изпълняват роли в обществото, което е много задължаващо, спазват протокола. Аз самата не мога да направя това.

 

Майкъл Кейн, който има две академични статуетки и 4 номинации, определи кралското семейство като важна част от филмовата индустрия.

 

Майкъл Кейн - актьор, носител на „Оскар”:

 

Холивуд прави филми за историята, Великобритания пък снима филми за кралското семейство, не непременно за хората, а за ситуациите, в които те се проявяват в една или друга светлина. Това е част от обществената тъкан, от тъканта на британската филмова продукция.

 

Много от 300-те носители на „Оскар” от Великобритания, включително от техническия персонал на отличените филми, се подредиха за семейна снимка с принц Чарлз и съпругата му Камила Паркър Боулс.

Коментари

Новини Варна