IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Лайфстайл
16:22 | 21 май 2016
Обновен: 02:31 | 29 април 2024

Как да се обличаме в горещините?

Практични съвети за лятото

По материала работи: Юлиян Атанасов
Как да се обличаме в горещините?

Следвайки тенденцията за все по-горещи и дълги дни, съвсем скоро ще настъпят месеците, в които и в най-леките и ефирни потници ще ни бъде топло.

Да откриете перфектния силует, който да не бъде компромис със стила и същевременно да ви държи прохладно, никак не е лесна задача.Всичко опира до това да мислите стратегически и да подберете компонентите на визията така, че да постигнете максимално свобода на въздуха.

Тъй като това е нещо, от което скоро ще имаме нужда на практика, представяме няколко съвета, които ще ви подготвят за горещото лято и с които ще изглеждате зашеметяващо.

 

1. Обувки

Да започнем отдолу – придържайте се към равни обувки, отворени и стабилни. Колкото и да не ни е приятно да признаем, обикновено високите температури предизвикват потене, което не се ограничава до дадени части на тялото. Постарайте се да намерите модел, който да не ви стиска, за да не причинява излишен дискомфорт.

 

2. Къси панталони

Тук имаме предвид моделите, които не са съвсем изрязани, тъй като топлите дни не са извинение за неподходящо облекло за офиса. Колкото по-широк е моделът, толкова по-прохладно ще ви бъде. Нека не забравяме, че именно тези модели са сред водещите тенденции за сезона.

 

3. Шапка

Може и да ви се струва странно да носите постоянно шапка през горещите дни и мислите, че ще запарва, но това съвсем не е вярно. Ако изберете подходящ модел от правилна материя, той ще предпазва успешно от вредни UV лъчи и ще ви е проветриво.

 

4. Против петна

Лятото е сезонът, в който се борим освен с високите градуси, но и с появата на петна от пот. Неприятният „ефект“ може лесно да се избегне или поне да не бъде толкова видим, ако носим дрехи, които са изцяло в графичен принт или поне в горната част. Най-вероятно е тези петна да бъдат видими на едноцветни и ярки дрехи.

 

5. Естествени материи

Естествените платове са много по-дишащи, отколкото синтетичните такива. Имайте предвид, че обикновено те не се характеризират с особено изразено качество да се разтягат и разширяват, затова е възможно да се наложи да вземете един размер по-голямо.

tialoto.bg

Коментари

Новини Варна