IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Лайфстайл
18:01 | 5 юни 2016
Обновен: 10:34 | 21 април 2024

Девствената поетеса съди журналист за обида

Той твърдял, че Хинкова му предлагала пари, за да излъже, че е непорочна

По материала работи: Борис Проданов
Девствената поетеса съди журналист за обида

Пловдивската поетеса Албена Хинкова, която в продължение на 2 г. съдеше колегата си Николай Славов заради засегната моминска чест, завежда ново дело.


Този път мишената е журналистът Христо Казашки. От него тя иска 17 000 лева заради обиди и клевети, изречени по неин адрес в новинарски сайт, пише "24 часа".

 

Съгражданинът й твърдял, че Хинкова му е предлагала пари, за да излъже, че е девствена, когато го разпитват като свидетел в процеса срещу Славов. Казашки уточнява, че е отказал, но я помолил да му покрие пътните, тъй като сега живеел във Враца и специално идвал в Пловдив за съдебните заседания. Бил пенсионер и едвам преживявал с 169 лв.

 

В жалбата си Хинкова категорично отрича да е отправяла подобна оферта. Двамата ще се изправят един срещу друг на 4 юли т.г. в районния съд под тепетата.

 

Миналия месец окончателно приключи сагата за непорочността на поетесата. Събратът й по перо Николай Славов бе оправдан по обвинението, че е накърнил достойнството й с думите: "Кажи бе, моме, макар че ти не си мома".

 

Хинкова доказа с експертиза, че не е докосната от мъж и няма хименопластика. В крайна сметка обаче две съдебни инстанции приеха, че в случая няма нанесена обида от страна на Славов.

 

dnes.bg

Коментари

Новини Варна