IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Лайфстайл
19:51 | 12 юни 2016
Обновен: 00:52 | 1 май 2024

Само няколко стъпки водят към щастието

Направете ги!

По материала работи: Слав Велев
Само няколко стъпки водят към щастието

Много хора прекарват живота си в очакване на щастието, вярвайки, че щом намерят по-добра работа или по-добра връзка, ще открият своето щастие. То обаче не е нещо, което просто се случва, ние трябва да го преследваме. Истинското щастие не идва от финансовото състояние, от красотата или от какъвто и да е друг външен фактор. То извира отвътре. 
 
За да открием щастието в живота, е важно да работим върху себе си и да направим някои промени в начина си на живот, отчита puls.bg

 
Трябва да приемем, че предизвикателствата са път към растежа

Без предизвикателствата не бихме могли да „отключим“ пълния си потенциал. Препятствията са възможности за израстване. Няма как да демонстрираме воля и сила, ако решителността ни никога не е изпитана. 

Да знаем, че има по-висша цел на „тъмните“ периоди от живота, е онова, което ни носи мир в разгара на тези бури. 

 

Не бива да разчитаме на хората да ни направят щастливи

Това води до безкрайно разочарование. Причината за нещастие сред мнозина се дължи на очакването някой друг да внесе щастието в живота им.

Истината е, че само ние самите бихме могли да контролираме степента на щастието и начина, по който усещаме себе си. Важно е да спрем да обвиняваме околните затова, че са причина да се чувстваме по определен начин. Всеки сам е отговорен за своя живот и следва да поеме отговорност за своето щастие и чувство на самоуважение. 
 


Съвършенството е илюзия

Стремежът към съвършенство е цел, която никога не може да бъде постигната. В ежедневието си сме свидетели на илюзии, представяни ни отстрана на социалните медии и маркетинга, които изграждат нездравословни представи за несъществуващ идеален свят. 
 
Не е лошо да имаме високи изисквания, но не и да очакваме съвършенство.

 

Коментари

Новини Варна