IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Лайфстайл
12:30 | 19 юни 2016
Обновен: 06:44 | 17 април 2024

Как и къде обичат да почиват различните зодии

Някои обичат тишината и спокойствието, други мразят рутината и искат да има динамика където и да са

По материала работи: Слав Велев
Как и къде обичат да почиват различните зодии

Овен

Тези хора са много активни, дейни и състезателни. Като основната идея, естествено, е да бъдат първи на всякъде и във всичко. Мразят рутината и при първа възможност тръгват на някъде, само и само да променят обстановката. Правилото за „динамичния пейзаж“ е валидно даже по време на отпуска или почивка, така че те предпочитат да предприемат комбинирано пътуване, да посетят различни места и изобщо – динамика да има. Овните са хазартни, състезателни, любители на активната почивка. Колкото повече преходи пеша или на велосипед, тичане, скачане, катерене, плуване или друг вид спорт, толкова по-добре. Не е зле да им се напомни, че от време на време все пак е полезно да намалят темпото! Например да поиграят карти. Да, и това биха направили, стига да са сигурни, че ще се увенчаят с победата. Най-важното е адреналин да има, а покрай него – спомени да се трупат. А за подсказка може и селфита да се правят - все пак инфото в социалните мрежи трябва да се обновява редовно.
 

Телец
 
Те са много издръжливи и по природа трудолюбиви. Залагат на постоянството на всякъде и във всичко. Едва ли ще се ентусиазират от няколко часов преход в планината. Ще се навият само, ако има осигурен транспорт, не се налага да влачат багаж и пристигайки могат да организират любимата си обстановка, характерна с удобства и уют – халатчето, чехличките, любимата напитка... Освен това Телците са естети, може да мразят лишенията, но обичат природата. Нямат нищо против един пикник на открито, сред аромата на цветя и треви, чуруликането на птички, ромона на реката или плясъка на вълните, стига няма наоколо тълпи от хора, да се разположат на удобно туристическо кресло, масичка с покривка, барбекюто да е на една ръка разстояние, а върху масичката да има вкусни ястия. Е, ако може да се хване интернет или пък да се вкара допълнително озвучаване с предпочитана музика – още по-добре – тъкмо ще се съчетае полезното с приятното: чист въздух и разговори с приятелите по скайпа.
 

Близнаци
 
Те са в състояние да се ентусиазират буквално „от нищото“. С огромно удоволствие ще се включат във всяка идея – разходка в парка, посещение на кино, театър, музей, планетариум, делфинариум, манастир, фестивал – каквото ви дойде на ум. Много са любознателни, общителни, обичат разнообразието и трудно се задържат на едно място, колкото и да е луксозно. А най-много обичат да са в компания, да разговарят, като за Близнаците няма тема, която да не е „обща тема“ – готови са да участват във всичко. Освен това са любители на новото, било то книга, филм, музика, софтуер. Ако нямат възможност да посетят някое интересно място могат със същия успех да отпочиват у дома, гледайки нов филм или чатейки с приятелите от социалните мрежи. Като при това не залагайте на факта, че някой Близнак ви е обещал да се видите довечера. Достатъчно е да звънне телефонът и да чуе предложение, което звучи интересно, ще се втурне забравяйки предишните си уговорки.
 

Рак
 
Едва ли бихте си представили човек, който да е по-чувствителен и емоционален от Рака. Те са влюбени в дома си, в близките и роднините си. С удоволствие им ходят на гости, особено ако живеят в друго населено място. Със също толкова голямо удоволствие биха ви посрещнали в своя дом, обгрижили, нахранили и изслушали най-внимателно. Съвсем естествено е да предположите, че всеки Рак би очаквал същото отношение към себе си – да сте съпричастни, отзивчиви и старателни в желанието си да му (й) угодите. Не го ли направите, то бъдете сигурни, че Ракът ще го помни за цял живот и повече никога няма да сте в списъка на любимците. Раците обичат спокойствието и с известни уговорки се отделят от собствения си дом, макар и не за дълго. Най-добре се чувстват сред природата и в близост до вода, без значение дали е река, езеро, море или поточе. Не им е чужда идеята за риболов сред дивата природа, на палатка, на яхта или пък на голям туристически кораб. Важното е да няма много хора, да не е твърде шумно и да се съчетае движението с възможността за уединение и съзерцание. А идеалната почивка е тогава, когато Ракът е с любимия човек и може да се наслади на места, свързани с историята – да посети стар замък, крепост, катедрала, да се сближи с корените си.

 

Лъв
 
На тях им е заложено желанието да бъдат забелязвани. Независимо каква е работата или социалният им живот подсъзнателно те се стремят да привлекат вниманието, като в никакъв случай не може да се каже, че натрапват това си качество, напротив, просто няма начин да скрият магнетичността си. Идеалната почивка за тях е на престижно място в комфорт, съчетан с уют. Всичко трябва да е на високо ниво – от хавлиените кърпи в банята до приборите в ресторанта. Лъвовете обичат купона, компанията, блясъка и светлините, нищо не трябва да помрачава безграничната им радост и желание за изява. Лъвовете умеят да печелят, но и много майсторски умеят да харчат, това не може да им се отрече! Освен качествените заведения, предполагащи качествена храна и напитки, Лъвовете не биха отказали посещение на театър, концерт, шоу-програма и всичко друго, което звучи вълнуващо. Лъвовете са едни големи деца, за които празникът си е празник и той трябва да включва всички елементи на такъв – да се запознае с нови хора и да разпръсне наоколо целия си блясък! А новите контакти са потенциален източник на романтика. Какво по-хубаво от това да пофлиртуваш с някой, който те гледа като дрогиран. Може да е за кратко, но пък е толкова вълнуващо! Нищо не пречи да поиграеш плажен волейбол, да разцепиш вълните с уин-сърф или крило... привлекателно, предизвикателно, неповторимо и незабравимо. И да не забравяме, всичко това трябва да се прави в подходяща компания – нали не си представяте Лъв без свита!
 

Дева
 
Те са пословично трудолюбиви. Работата е смисълът на живота им, най-важното, нещо, без което не могат. Така че дори да са в отпуска или във ваканция Девите трябва да са с нещо заети, при това интензивно. Те трябва да са нужни и полезни, а най-силното им качество е вродената им методичност, която ги подтиква да организират отпуската си, съчетавайки полезното с приятното. Планират всичко предварително, започвайки от разходите, които ще направят и свършвайки с изискванията спрямо обзавеждането на хотелската стая. И не трябва да е прекалено скъпо, защото Девата се чувства неловко, ако похарчи много средства за почивката си. Само не си правете погрешни заключения. Девата също е човек, нищо човешко не й е чуждо и, като всички останали, обича да се забавлява, но... здравословно! Да съчетае отсъствието си от работни задължения с укрепване на здравето е най-добрата комбинация – минерална вода, лечебна кал, спа-процедури, сауна, джакузи – дето се вика „скромничко, но с вкус“. И не се учудвайте, ако след всички тези релаксиращи процедури Девата реши, че да си полегне с любимата книжка в ръка е много по-добра идея от това да се включи в шумен купон със силна музика и бесни танци. Подобно решение би било напълно естествено. По-привлекателно би било само предложение за разходка до някоя старина, музей, историческа или географска забележителност, където Девата не само ще се снима, но и ще научи нещо полезно, обогатяващо познанията и житейския й опит.
 

Везни
 
Те са истински пътешественици. Естети, любители на природата, ценители на добрата компания, любознателни и дружелюбни. Тръгват на път, за да научат нещо ново, интересно и на всяка цена вълнуващо. Ще си направят снимки, ще си поговорят с непознати и непременно ще купят някоя и друга дреболия за приятелите си. Любимата им дейност е шопингът, в моловете се чувстват като в собствения си дом. Везните не търсят изящните вещи, напротив, изящните вещи просто се блъскат в тях и ги спъват, така че Везните да не могат да ги подминат в никакъв случай! Освен това не е важно къде ще отидат и какво ще купят, много по-важно е да го споделят, да го обсъдят и изобщо... да разкажат случките и впечатленията. С удоволствие биха посетили всяка публична изява като изложба, театър, цирк, хепънинг, площадна опера. Везните могат да са напълно доволни от ваканцията си дори изобщо да не напуснат селището, в което живеят. Достатъчно е да имат набелязани обекти за посещение и подходяща компания, с която да обикалят и да обменят мисли. В краен случай, може да разговарят и по телефона – все е нещо...
 

Скорпион
 
Няма по-мистичен знак от Скорпиона. Много трудно допускат някого до душевния си мир, успяват да запазят дистанция дори спрямо най-близките си приятели. Идеалната отпуска е „в дън гори тилилейски“ – далече от всички, в близост до вода и по възможност да има нещо екстремно и загадъчно – пещери, канари, водопади, при липса на друго безкрайна пуста пясъчна ивица, която може да бъде превърната в нудистки плаж също върши работа. По-малко хора, повече пространство и възможност за индивидуални занимания – това са критериите, по които Скорпионът оформя ваканцията. А когато се прибере отново у дома и бегло подхвърли как се е справил с трудните ситуации и колко странно-опасни са били преживяванията, всички ще го гледат с възхищение, недоумявайки как този уж така обикновен Скорпион е успял да се пребори с подобни рискове и опасности. Друга любима Скорпионска тема е свръхестественото и езотеричното, така че идеята за едно пътуване към исторически обекти, съхранили вековни неразгадани тайни ще ги привлече като магнит, стига да могат финансово да си го позволят.

 

Стрелец
 
Родените под знака на Стрелеца са весели, жизнерадостни, отявлени скиталци. Те могат да тръгнат без повод, път и посока във всеки момент, само и само да не са на едно място. Ще се движат към близка или далечна цел, пеша или на различни превозни средства, сами или с компания – без значение. Най-важното е да видят нещо ново, да научат нещо интересно. Стрелците са изследователи. За тях е съществен процесът на пътуване, а не набелязаната крайна точка. Пътувайки те наблюдават. Може всеки ден да изминават един и същ маршрут, те винаги ще забелязват нещо ново и ще мечтаят да сменят маршрута. Обичат местата, където има много хора, където могат да се веселят. Всякакви фестивали, тематични тържества, походи до исторически местности, маратони, поклонения и други масови мероприятия са добре дошли за Стрелеца. Ще кръстосва на длъж и на шир, ще слуша екскурзоводите с интерес, ще пипне всяко камъче, а за капак вечерта ще отиде на дискотека. След което ще заспи непробудно, ще възстанови силите си за няколко ча`са и на сутринта свежо ще поеме към следващата дестинация. Стрелците не се интересуват от битовите условия на ваканцията си, интересуват се от непознатото. Достатъчни са им малко пари, сак за багажа и лични документи. До крайната цел могат да стигнат и на „стоп“. При това съвсем успешно, защото обикновено си служат най-малко с един чужд език.
 

Козирог
 
Те са хора прагматични и консервативни. Всичко трябва да се обмисли предварително и в детайли. Не трябва да е скъпо, но не трябва и да е първобитно. Три елемента трябва да присъстват задължително в почивката на Козирога – телефон, телевизор и баня (с тоалетна, естествено). За Козирогът не е проблем години на ред да ходи на почивка на едно и също място. Щом му е удобно защо да сменя обстановката? А ако все пак реши да направи нещо различно, то ще е плод на дълги размишления, анализи, проучване и ще е символ на физически или духовен напредък. Ще подсказва, че Козирогът променил социалният си статус, интересите, обкръжението. Ако предприеме пътуване зад граница, значи иска да се запознае с архитектурата, изкуството, начина на живот, за които до момента е трупал теоретична информация. Ако от предпочитана до скоро почивка на планина се ориентира към почивка на море, значи е проучил фактите и е установил, че второто е по-полезно за здравето, по-престижно или по-евтино. При всички случаи, обаче, трябва да има основателна причина, ясна концепция и никакви изненади.
 

Водолей
 
Вътрешен подтик на Водолеите е да бъдат полезни и нужни. Избирайки си място за почивка те ни най-малко не се интересуват дали е престижно или луксозно. Биха отишли и на Марс, стига да има с какво. Обикновено действат спонтанно и допълват нечия идея с оригинални хрумвания. Обичат да са с компания, където могат да обсъждат всичко, което ги вълнува, да се забавляват и по възможност да научат някоя и друга пикантна подробност за „личностите на деня“. Водолеите са оригинални. Те се радват много повече на изненадите, отколкото на планираните удобства, много повече на неформалното общуване, отколкото на официалностите. Едно непретенциозно пътуване към най-забутаното планинско селце с малко багаж, стар автомобил и весела компания ще им е далеч по-приятно от 5-дневен престой в много-звезден хотел с ултра-ол-инклузив. И понеже Водолеите са работяги по натура, то дори по време на ваканцията те не престават да мислят за работата. Най-интересното е, че от всеки разговор могат да извлекат ползотворна информация, която след време да приложат в професионалните си занимания.
 

Риби
 
Кротки, спокойни, диалогични Рибите могат да отдъхват с когото и да е, където и да е. Обичат тишината, природата, изкуството, а най-много от всичко обичат да мечтаят. Рибите са романтични любители на пътешествията, особено ако са свързани с вода. Най-важното за една ваканция е наоколо да цари хармония и тишина. Шумните компании и гъсто-населените места не са за Рибите. Създават им напрежение и чувство за несигурност. Предпочитат няколко дневен престой на тихо местенце, далеч от цивилизацията, в компанията на любимия човек или в камерна група, където цари взаимно разбирателство и грижа. Ако е в близост до манастир, оброчище, светиня, все места, излъчващи тайнственост, още по-хубаво. Рибите ще приемат правилата на компанията, старателно ще участват във всички дейности и няма да натрапват никакви капризи. Само бъдете с тях мили и съпричастни, за да не ги наскърбите незаслужено, много са деликатни. Ваканцията с Риба е нещо като „оазис на спокойствието“ на фона на напрегнатото ежедневие.

 

teenproblem.net

 

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна