IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Лайфстайл
11:57 | 3 септември 2016
Обновен: 10:00 | 8 май 2024

Иновативно CV: Тийнейджър се продава. Би работил за пари!

Понякога търсенето на работа е отчайващо. Особено за онези без опит!

По материала работи: Юлиян Атанасов
Иновативно CV: Тийнейджър се продава. Би работил за пари!

Търсенето на работа определено е трудно начинание. Още по-трудно е, когато човек няма опит и наскоро е завършил училище.Такъв е и случаят на Уилям Скот, който току-що е завършил училище във Великобритания. Само че вече няколко месеца тийнейджърът се увенчава с неуспех. Затова Уилям предприема крайни мерки. Решава сам да пусне обява в група за покупки и продажби в Пикъринг.

 

"Продава се: 16-годишно момче, което живее в Торнтън Дейл и изявява интерес в областта на компютрите, монтирането на видео материали, уеб дизайна, дигиталните медии и информационните технологии", пише тийнейджърът в обявата си. "Ако сте малка компания или пък сам сте си шеф, аз мога да бъда най-добрата ви инвестиция от 120 паунда на седмица, защото ще свърша всички онези неща, за които никога не ви остава време. Ще обучавате и ще предавате уменията си на "по-млада своя версия", която има нужда от опит. Няма да съжалявате", обещава тийнейджърът на евентуалните си работодатели.

 

В края на обръщението към евентуалните си работодатели, Уилям пише: "Има само една бройка от мен, така че не се колебайте много - надявам се на купища желаещи". И явно подходът на Уилям се е оказал успешен, защото поне една местна компания за уеб дизайн се е свързала с младежът и му е предложила едноседмична работа с възможност да бъде нает за постоянно. Хитро, а?!

 

dnes.bg

Четете още: Трикове във Facebook

Коментари

Новини Варна