IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
08:15 | 5 март 2015
Обновен: 20:07 | 22 април 2024

В ДКС организират специализирана трудова борса за младежи

Събитието ще е в края на март

По материала работи: Златина Добрева
В ДКС организират специализирана трудова борса за младежи

Специализирана трудова борса за младежи ще се проведе в края на март в Двореца на културата и спорта във Варна. Организатори са териториалните дирекции „Регионална служба по заетостта“ и „Бюро по труда“.
През месеца специализирани или общи трудови борси ще се проведат в още 23 населени места в страната. Това показва графикът на Агенцията по заетостта.
За тази година са планирани общо 107 трудови борси в страната, организирани от Агенцията по заетостта. От тях 69 ще са общи, а 38 специализирани. От последните 29 ще са за младежи във връзка с Националния план за изпълнение на Европейската гаранция за младежта, 5 са насочени към ромската общност, една е в сферата на туризма, една е в сферата на шивашкото производство, една е в сферата на обувното производство и една е за групите в неравностойно положение на пазара на труда – продължително безработни лица и лица над 50-годишна възраст.

Коментари

Новини Варна