IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
16:37 | 4 ноември 2014
Обновен: 07:54 | 17 април 2024

Майстор: Един климатик не може да отопли цяло жилище

Топлината отива нагоре, спира се в пространството над вратата и няма как да очаквате да излезе от стаята, обясни експертът

По материала работи: Златина Добрева
Майстор: Един климатик не може да отопли цяло жилище

Няма как само един климатик да отопли цяло жилище. Не е по силите му. Това каза пред вестник „Черно море“ 32- годишният Георги Димов, който работи като монтажник на климатична техника в града ни.
Потърсихме Георги заради читателски сигнал на 58-годишната Елена Славова. Жената твърди, че си е купила климатик наскоро, ползва го, без да го спира, но апартаментът й остава студен. В магазина казаха, че е много мощен и ще ме топли, оплака се жената пред вестника ни.
Колкото и да е мощен, няма как да се разчита само на един климатик, особено пък в апартамент, където има много стени, обясни Георги Димов. Топлината отива нагоре, спира се в пространството над вратата и няма как да очаквате да излезе от стаята, да топли коридор, да отиде и до друга стая, обясни майсторът.
За да е добре отоплено жилището ви, са нужни поне 2 - 3 климатика, освен това и дограмата трябва да е качествена, да не пропуска студения въздух. Ако апартаментът е изолиран отвън, това допълнително спомага за получаване на висока температура през зимните месеци, каза Димов.
Деян Балевски

Коментари

Новини Варна