IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
13:41 | 15 септември 2016
Обновен: 22:58 | 18 април 2024

Пожарникари "спасяваха" малчугани в ЦДГ „Златно зрънце“ (СНИМКИ)

Демонстративни занятия, организирани от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” , запознаха децата с професията

По материала работи: Слав Велев
Снимки: Ели Маринова

 

Малчуганите от ЦДГ „Златно зрънце“ гледаха как се гаси пожар и си припомниха  защо не трябва да си играят с огъня и как да постъпят при възникване на опасна ситуация.  Заблестяха пламъчета в детските очи, когато пред оградата на детското заведение пристигна пожарна кола, а смели огнеборци се впуснаха в демонстративна спасителна акция. Дворът на градината бе огласен от детски глъч, а тематични песни с предупредителни текстове  напомниха за сериозната заплаха на стихията, която в много случаи е режисирана от човешко безразсъдство или невнимание. 

 

Показното  с участието на екип от „Пожарна безопасност и защита на населението“-Варна  е част от кампанията „Седмица на пожарната безопасност”, която се осъществява непосредствено преди или след професионалния им празник  на 14 септември.

 

 

 

Всяка година приветстваме такива инициативи.Традиция е в ЦДГ „Златно зрънце“ още от създаването й през 2009 г.  да организираме съвместни учения с екип на „Пожарна безопасност и защита на населението“, не само, за да осмислят децата опасностите от съприкосновението с огъня, но и да възпитаме у тях уважение към огнеборците, които притежават освен храброст и специални качества, като себеотрицание,  каза директорът на ЦДГ „Златно зрънце“, Мария Динчева. Тя изрази радостта си, че децата винаги са много любопитни и искат да научат повече за професията.

 

 

 

Тази година децата наблюдаваха как действат спасителите при пожар.  Видяха част от оборудването и разбраха как и защо се използва противопожарната маска. Кулминацията на показното бе успешното приключване на акцията и спасеното дете в опасност. Истински възторг обаче предизвика водната струята от пожарния шланг, която символично понамокри, за да им върви по вода на бъдещите ученици.

 

Елисавета Илиева

снимки: Ели Маринова

 

Коментари

Новини Варна