IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
17:51 | 16 декември 2015
Обновен: 20:09 | 15 май 2024

Училището за незрящи деца във Варна получи почетния знак на президента

Отличието е по повод 110-годишнината на СОУ „Иван Шишманов“

По материала работи: Слав Велев
Училището за незрящи деца във Варна получи почетния знак на президента

Училището за деца с нарушено зрение получи почетния знак „Св. Св. Кирил и Методий“ на президента на Република България. Отличието е по повод 110-годишнината на СОУ „Иван Шишманов“. Почетният знак е във връзка с приноса на училището за развитието на образованието на незрящи. Поздравителен адрес до СОУ „Иван Шишманов“ е изпратил и премиерът Бойко Борисов, както и министърът на образованието и науката Тодор Танев. Две са специализираните училища, които обучават незрящи в България – едното в София, а другото във Варна. 


Почетният знак на президента ще бъде окачен на видно място в училището. В момента той се намира в кабинета на директора, където децата са добре дошли, за да му се порадват. „Приемам отличието като признание за целия колектив. Директорът е лицето на училището, но учителите са сърцето. За да работиш с деца със специални потребности, трябва да вложиш много любов и старание – тогава идват и резултатите“, подчерта директорката на „Иван Шишманов“ Жулиета Петкова. 


В училището във връзка с годишнината беше открит и първият в страната Музей за историята на образованието на зрително незрящите, за което вече писахме. „Той се радва на голям интерес и ние много се гордеем с него“, каза Жулиета Петкова. 

 

Полина Петрова

Коментари

Новини Варна