IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
13:55 | 25 април 2014
Обновен: 20:33 | 26 юли 2024

Затварят улици заради рали

Затварят улици заради рали

По материала работи: Златина Добрева
Затварят улици заради рали

През уикенда в морската столица ще се проведе първото издание на рали спринт "Варна 2014”.
Състезанието ще премине в два етапа, като трасетата на всеки един от тях минава по участъци от пътната мрежа на Варна и околностите. За целта тези отсечки ще бъдат затворени за свободно преминаване в определен период от време през неделния ден.
В Първия етап състезателните автомобили ще преминават в участъка от светофара на к.к. "Златни пясъци", през Т-образното кръстовище, Аладжа манастир до ж.к. „Виница”. Тази отсечка от пътя ще бъде затворена заради целите на рали надпреварата от 9 до 16 часа на 27 април. Освен това участъкът от разклона за Свободния университет „Черноризец Храбър” – Варна до Т-образното кръстовище също ще бъде затворен за преминаващи автомобили. Там ще бъдат допускани само зрители.
Придвижването на МПС ще се осъществява по обходен маршрут през к.к. "Златни пясъци".
Вторият етап на ралито ще се проведе във Варна, в района на Двореца на културата и спорта. Поради тази причина движението от „Почивка” в посока центъра на града ще бъде отклонявано по бул. „Васил Левски”, а движението от кръстовището до ВИНС – Варна в посока к.к. "Златни пясъци" ще бъде преустановено напълно. Няма да бъде разрешено и движението на автомобили в посока бул. „Княз Борис I” от кръстовището на бул. „Осми Приморски полк” и ул. „Н. Й. Вапцаров”. Тези промени ще са валидни от 15 до 18 часа в неделя.
На възлови точки от трасето в градска среда ще бъдат разположени полицейски постове, които да регулират движението и да не допускат пресичане и преминаване през зоната на състезанието.

Коментари

Новини Варна