IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
11:31 | 25 април 2014
Обновен: 00:03 | 26 юли 2024

Варненци налитат на кайсиевия ликьор

Варненци налитат на кайсиевия ликьор

По материала работи: Златина Добрева
Варненци налитат на кайсиевия ликьор

Кайсиевият ликьор се превърна в една от любимите напитки на щанда на Иванка Радева, която е наредила цветни питиета на изложението „Фестивал вино и храна“. Ваня предлага на посетителите да опитат от ликьорите и безалкохолните напитки на голяма фирма за алкохол у нас. Освен напитката, направена от кайсии, гостите на фестивала харесват и луксозните бутилки в най-различни форми. Шишетата се търгуват между 18 и 30 лв.
Избрани вина е наредил на щанда си друг участник в изложението – Добринка Христова. Тя представя изба до Оряхово, от която могат да се закупят предимно сухи вина. Най-търсено си е бялото и по-специално шардоне, разказва Добринка.
Фестивалът бе официално открит днес в Двореца на културата и спорта и ще продължи до неделя включително. В него участват над 50 винарски изби и производители на хранителни продукти от цялата страна. Могат да се опитат месни деликатеси, сирена, кафе...
Изложението е под надслов „Изберете българското“. Гостите могат да посетят и зоната „Ресторантът“, в която шеф-готвачът Петър Йоргов и екипът му от българската асоциация на професионалните готвачи предлагат гурме меню, приготвено от подбрани продукти, всички, произведени у нас. Храната е различна през трите дни на фестивала.
Деница Литарска

Коментари

Новини Варна