IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
15:59 | 5 юли 2017
Обновен: 19:13 | 11 май 2024

Над 20 хил. ирански туристи са посетили Варна през 2016 г.

Кметът се срещна с временно управляващия посолството на Иран

По материала работи: Пламен Янков
Над 20 хил. ирански туристи са посетили Варна през 2016 г.

Кметът на Варна Иван Портних се срещна днес с временно управляващия Посолството на Иран в България Н. Пр. Хасан Дотаги, който бе придружен от съветника по културните въпроси Мохамед Киани.

 

Посланик Хасан Дотаги сподели, че през последните 6 месеца представители на много български фирми са търсили контакти, с цел създаване и разширяване на възможностите за двустранно сътрудничество. В тази връзка посолството е започнало подготовка за организиране на бизнес делегация, която да посети Иран. По-рано днес Н. Пр. хасан Дотаги е провел среща и с представители на Търговско-промишлената камара във Варна, които са поели ангажимент да уведомят своите членове за инициативата на посолството.

 

 

По информация на дипломата в момента 34 вида стоки от Иран се внасят в България, а 57 - от България за Иран. Миналата година пък Варна е била посетена от 21 000 ирански туристи.


Кметът Иван Портних заяви, че градът отчита добър сезон, а амбициите са Варна да се первърне в дестинация за четири сезона.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна