IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
18:00 | 5 юли 2017
Обновен: 19:37 | 15 май 2024

Обсъждат иновативни идеи за Варна

20 са проектите, получили обществено одобрение

По материала работи: Слав Велев
Обсъждат иновативни идеи за Варна

В края на седмицата ще бъдат обсъдени иновативни идеи за Варна. Това ще се случи в новия "артистичен" квартал на Варна - Таляна, който цели да събере всички млади творци и активни младежи. Екипите ще се съберат в Социалната Чайна и новата лятна сцена - "Кофража", която е една от реализираните идеи в рамките на Варна - Европейска младежка столица. Проектът „Ре-анимирай площада”, който цели създаването на нова визия и младежко пространство на пл. „Мусала” е дело на Камарата на архитектите във Варна. 


Идеите, които ще бъдат обсъдени през уикенда, са в унисон с три от ключовите направления - "Млади професионалисти", "Инно тинк танк" и "Инно скок". Първото поставя акцент върху развитието на умения и знания, свързани с професиите на бъдещето. Второто цели развитието на градски пространства и свързването на младежи иноватори с бизнеса и администрацията. Последното ключово направление - "Инно скок", се фокусира върху насърчаването на дейности на открито. 


Общият брой на проектите, спечелили вече онлайн-вота на варненци и получили оценка от над 60% от водещи професионалисти, е 20. 


По време на творческия маратон, екипите ще могат да се консултират с ментори в различни професионални области, да работят заедно със съмишленици, да съчетаят ефекта от проектите си и, в крайна сметка,  да ги направят още по-добри.


Черно море
 

 

Коментари

Новини Варна