IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
22:15 | 22 октомври 2014
Обновен: 12:47 | 15 април 2024

Започна безплатен скрининг на щитовидната жлеза

Прегледи ще има в четвъртък и петък и в УМБАЛ "Света Марина"

По материала работи: Ставри Таргов
Започна безплатен скрининг на щитовидната жлеза

Безплатни профилактични прегледи на щитовидната жлеза се провеждат до 21 ноември във Варна, София, Пловдив, Бургас, Русе, Стара Загора, Раднево, Монтана и Елхово. Скринингът е възможен само след предварително записване на горещата телефонна линия 0700 10 515 (на цената на един градски разговор от цялата страна) всеки делничен ден от 11 до 17 ч. Записването стартира от 17 октомври и ще продължи до запълване на свободните часове.
Кампанията е продължение на инициативите, реализирани около шестата поредна Международна информационна тиреоидна седмица, която се отбеляза в периода 25-31 май 2014 г. и която цели да се повиши информираността на обществото за заболяванията на щитовидната жлеза, значението на ранното диагностициране, както и популяризирането на идеята за навременната профилактика и изследване на щитовидната жлеза, която е отговорна за нормалното функциониране на всички органи и системи в човешкото тяло.
От УМБАЛ «Света Марина» съобщиха, че на 23 и 24 октомври в клиниката по ендокринология (кабинет 1202 на XII етаж) и в клиниката по детска ендокринология (кабинет 561 на V етаж) от 10 до 15 ч. ще бъде извършван скрининг за щитовидни заболявания на желаещите.

Ставри Стефанов

 

Коментари

Новини Варна