IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
06:42 | 15 април 2014
Обновен: 18:14 | 18 април 2024

Общината наема трети “паяк” за лятото

Общината наема трети “паяк” за лятото

По материала работи: Златина Добрева
Общината наема трети “паяк” за лятото

Община Варна смята да наеме още един репатриращ автомобил тип “паяк” за летния сезон. Това разкри шефът на общинското предприятие „Паркинги и синя зона“ Младен Иванов. Това стана по време на вчерашния протест срещу безконтролното паркиране на автомобили по тротоарите и градинките във Варна. Около 20 майки с колички изразиха недоволството си пред сградата на общината, като поискаха отговор на въпроса защо не се налага ефективен контрол за нарушителите. Недоволните варненки поискаха незабавни мерки, като за целта поставиха на общинската администрация срок от един месец, за да се справи с проблема. Според тях по всички централни улици е пълно с паркирали коли, които не само възпрепятстват преминаването на хората, но и разрушават тротоарните настилки.
С недоволните майки се срещна шефът на общинското предприятие „Паркинги и синя зона“ Младен Иванов. “С ресурса, с който разполагаме, се репатрират по 40 автомобила на ден, като глобата за нарушението е 30 лева”, коментира той. Иванов сподели, че нарушителите са прекалено много, а общинските 2 „паяка” – твърде малко. „Вече обмисляме възможността да наемем още един „паяк” за летния сезон“, разкри още шефът.
Зам.-кметът по инфраструктурните въпроси инж. Христо Иванов и зам.-градоначалникът по въпросите на сигурността Тодор Иванов, които също присъстваха на срещата, увериха протестиращите майки, че проблемът с нерегламентираното паркиране е приоритетен за администрацията и се работи за решаването му. Администрацията търси постоянно подходящи места за изграждането на паркинги, обмисля се възможността за поставяне на предпазни колчета на местата, където е необходимо, обясни още Тодор Иванов.

Коментари

Новини Варна