IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
11:45 | 26 октомври 2014
Обновен: 02:31 | 16 април 2024

Четири лъвчета се родиха във варненския зоопарк

Четири лъвчета се родиха във варненския зоопарк. Това съобщи Иванка Стоянова, директор на Варненската зоологическа градина. Бебетата са родени на 16 октомври от 4-годишната майка Косара.

По материала работи: Пламен Янков
Четири лъвчета се родиха във варненския зоопарк

Четири лъвчета се родиха във варненския зоопарк. Това съобщи Иванка Стоянова, директор на Варненската зоологическа градина. Бебетата са родени на 16 октомври от 4-годишната майка Косара. Иванка Стоянова подчерта, че за да се осигури безопасността на лъвчетата, техният баща Симба е отделен от тях. Все още е невъзможно да се извърши преглед на новородените, както и да се установи какъв е полът. Засега тяхното отглеждане и грижи е изцяло отговорност на тяхната майка. Стопаните на зоопарка осигуряват пълноценно хранене и отопление за лъвицата. Помещението с малките лъвчета се отоплява с печки на дърва и въглища. Иванка Стоянова подчерта, че самата Косара не допуска никой в близост до новородените, а и това е недопустимо, тъй като всеки човешки контакт с тях, може да предизвика отхвърлянето им от лъвицата. Евентуален преглед на лъвчетата може да бъде извършен след навършването на 3-месечна възраст. Само преди дни, на 21 октомври лъвицата Косара навърши 4 години и това е своеобразен подарък за нейния рожден ден. Бащата на лъвчетата Симба пък е роден на 21 юни и е на 6 години, уточни Стоянова.

Коментари

Новини Варна