IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
08:03 | 18 август 2017
Обновен: 20:30 | 21 март 2024

Безплатните прегледи в АГ болницата продължават и през септември

Предварителното записване започва от 20 август т.г.

По материала работи: Пламен Янков
Безплатните прегледи в АГ болницата продължават и през септември

Общинската програма „Профилактика на женското здраве – трансвагинално ултразвуково изследване”, провеждана в АГ болницата във Варна, се радва на огромен интерес. Във връзка с това безплатните прегледи продължават и през септември. Предварителното записване на час стартира  от 20 август т.г. на тел. 0898/63 23 80, съобщи управителят на лечебното заведение доц. д-р Емил Ковачев.

 

Профилактичната програма тръгна в края на юли с подкрепата на община Варна. Целта е ранната и навременна диагностика на патологични изменения на яйчниците и матката. Ехографският преглед се прилага  за ранно откриване на туморни формации, ендометриоза  на  матката (аденомиоза) и яйчниците. Изследването е много информативно при оплаквания като неясна болка и дискомфорт в областта на малкия таз, нередовна или липсваща менструация, генитално кървене от неясен произход. При този специализиран трансвагинален  ехографски преглед  могат да се диагностицират и други патологични находки като вродени аномалии на матката, ендометриални полипи, миомна болест, тубо-овариален абсцес, ранна диагноза на извънматочна бременност и други. При някои от туморните заболявания на яйчниците и матката няма ранни симптоми и само при навременни профилактични УЗД прегледи могат да се открият в ранен стадий, където и терапията да е ефикасна.


“Правилната и навреме поставена диагноза е първата стъпка към адекватно проведеното лечение!”. Това е и мотото на лекарите от СБАГАЛ  „Проф. д-р Димитър Стаматов” - Варна.


Прегледите ще се извършват в приемен кабинет  на партерния етаж от лекари, работещи в специализираното лечебно заведение с ново приемно време:


1. доц. д-р Е. Ковачев, д.м.н. – понеделник от 16 ч. до 18 ч. и четвъртък от 16 ч. до 18 ч.


2. д-р Н. Мирчева – понеделник от 14 ч. до 16 ч.


3. д-р Кр. Цветков, д.м. – вторник от 16 ч. до 18 ч.


4. д-р Ж. Жеков – четвъртък от 14 ч. до 16 ч.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна