IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
11:34 | 8 април 2014
Обновен: 06:46 | 16 май 2024

Стартира благотворителната кампания за децата на загинали полицаи

Стартира благотворителната кампания за децата на загинали полицаи

По материала работи: Златина Добрева
Стартира благотворителната кампания за децата на загинали полицаи

Кампанията в подкрепа на децата на загинали варненски полицаи при изпълнение на служебния им дълг стартира в морската столица за пета поредна година. Инициативата “За децата на бащите герои с респект и признателност” ще помогне на близо 20 варненчета, чиито бащи са загинали и инвалидизирани служители на МВР, Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и Министерството на отбраната. Патрон на събитията е Варненският и великопреславски митрополит Йоан, с подкрепата на община Варна, Областната дирекция на вътрешното министерство и Зоналният съвет на БФС. Тази година благотворителните акции ще бъдат конкурс за детска рисунка, есе, разказ, футболен турнир и концерт.
Детските рисунки и есета са на тема “Приятел в нужда се познава”. Той вече тече във варненските училища и обхваща ученици от 8 до 18 години. Крайният срок за предаване на творбите е 10 май в Общинския педагогически информационен център. Някои от детските рисунки ще бъдат продадени на търг, а есетата – събрани в специална книжка.
Традиционният футболен турнир ще се проведе на 14 и 15 юни на игрищата на Техническия университет. Записвания за участие могат да бъдат направени до 5 юни, като минималната такса на отбор е 100 лв. По данни на варненската полиция от този турнир през 2010 г. са събрани 10 000 лева, разпределени между 15 деца. А миналата година бе събрана най-голямата сума – 11 000 лева.
Благотворителният концерт е на 13 юни. Там ще бъдат наградени и отличилите се в конкурса за детска рисунка и есе. В концерта специално участие ще вземат възпитаниците на Военноморското училище, синдикални структури и спортни отбори. Урни за дарения ще има в повечето варненски храмове.
Банковата сметка, в която могат да се правят дарения, е BG23UBBS80021075015730.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна