IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
10:13 | 30 октомври 2014
Обновен: 07:51 | 17 април 2024

БЧК ще раздаде по Коледа храни на пострадалите от "Аспарухово"

Все още не е ясен точният брой на хората, които ще получат помощи

По материала работи: Златина Добрева
Награждават варненските червенокръстци

Пострадалите от наводнението във варненския кв. „Аспарухово” ще получат по Коледните празници пакети с храни, осигурени от кампанията на БЧК „Заедно на Коледа”. Това каза пред радио „Фокус”Милена Сиракова, от червенокръстката организация. Тя посочи че акцията се провежда ежегодно във Варна. В нея са включени социално слаби, самотно живеещи и други граждани, на които се раздават хранителни пакети.
Сиракова посочи, че тази година акцентът на кампанията ще падне върху пострадалите от наводнението през месец юни в кв. „Аспарухово”. Към момента все още не е ясен точният брой на хората, на които ще бъдат раздадени пакети, като списъкът ще бъде изготвен до началото на декември.
Пакетите включват основните хранителни продукти, сред които варива, олио, брашно, спагети и др. Освен това за хората в неравностойно положение ще се проведе и спектакъл организиран от БЧК и други социални институции в града.

Коментари

Новини Варна