IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
12:57 | 4 април 2014
Обновен: 21:09 | 15 май 2024

Общината приключва с ремонтите по пет проекта до края на пролетта

Общината приключва с ремонтите по пет проекта до края на пролетта

По материала работи: Златина Добрева
Общината приключва с ремонтите по пет проекта до края на пролетта

Община Варна ще приключи до началото на лятото дейностите по реализацията на петте големи инфраструктурни проекта, които се изпълняват в момента, обещават от местната администрация.
Реконструкции се извършват по протежението на бул. „Цар Освободител“, бул. „Трети Март“ и  ул. „Никола Вапцаров“. Продължава и работата по разширяване на паркинга до жп гарата, който трябва да осигури общо 150 паркоместа за автомобили и 6 за автобуси. Той трябва да приключи до старта на международната регата Тол шипс, която започва на 30 април.
Продължава реконструкцията на южното платно на бул. „Цар Освободител“. Вече приключи подмяната на тротоарните плочи, като в близките дни ще бъде извършено и полагането на асфалтовата настилка в частта между бул. „Осми Приморски полк“ и бул. „Княз Борис I“. Цялостна подмяна на подземната комуникационна и ВиК система се извършва пък в частта от бул. „Осми Приморски полк“ до ул. „Генерал Колев“. Крайният срок за приключване на реконструкция е края на месец май.
Ремонтът на най-разбития варненски булевард  „Трети март“, чийто старт беше даден в деня на националния празник на България, също върви по план. Строителните дейности обхващат подмяната на подземните комуникации – ВиК, дъждовно отводняване, газификация и отпадни води. Следващите стъпки предвиждат основен ремонт на пътните платна, на тротоарите и бордюрите. Очаква се строителната фирма да приключи дейностите по реконструкция до края на месец юни.
До първи май трябва да приключи полагането на последния износоустойчив асфалтов слой по протежението на ул. „Брегалница“. Ремонтът, който беше временно преустановен поради влошени атмосферни условия, включва цялостна подмяна на подземната инфраструктура и подмяна на тротоарните настилки, подходите на които са пригодени за майки с детски колички и хора с увреждания.
Строителните работи, свързани с изграждането на тласкателя на канализационна помпена станция „Акациите”, приключиха в частта от бул. „Княз Борис I“ до бул. „Осми Приморски полк“ – ул. „Никола Вапцаров“.
В началото на следващата седмица стартира основен ремонт на ул. „Акад. А. Сахаров“ в участъка от бул. „Сливница“ до бул. „Цар Освободител“. Графикът на ремонтните дейности предвижда те да приключат до края на месец май.

Коментари

Новини Варна