IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
10:43 | 4 април 2014
Обновен: 21:09 | 15 май 2024

Подменят цялата подземна ел. инсталация в центъра на Варна

Подменят цялата подземна ел. инсталация в центъра на Варна

По материала работи: Златина Добрева
Подменят цялата подземна ел. инсталация в центъра на Варна

Близо 1 млн. лв инвестира „Енерго-Про“ в ремонта на електрическата мрежа в централната градска част, която се реновира по проект за естетизация и модернизация на основните пешеходни зони във Варна. Дейностите в района се изпълняват съгласно предварителен план на общината. Той се състои от четири етапа с обхват от Драматичния театър „Стоян Бъчваров” до хотел „Черно море” и бул. ”Сливница” в участъка от площад ”Свят” до бул. ”Мария Луиза”. В рамките на проекта ще бъде изградена нова тръбна мрежа с кабелни шахти, ще се подменят  част от съществуващите кабелни линии ниско напрежение в централната градска част, а където е необходимо ще се изградят нови. Дружеството е планувало да подмени с нови и всички кабелни разпределителни касети и електромерни табла на клиентите в района. Изпълнението на проекта стартира на 25 март т.г. и в продължение на месец частта от електроразпределителната мрежа, попадаща в етап II от общинския проект, ще бъде изцяло реконструирана и модернизирана. Инвестицията за втория етап е на стойност над 200 000 лева.  
„Бяхме изправени пред трудно решение предвид крайно ограничената финансова рамка, в която работим в момента. Стойността на инвестицията не е никак малка, още повече, че тези средства не бяха предвидени в инвестиционната ни програма. Радвам се, че успяхме да намерим решение и въпреки обема на финансовата тежест, да се включим в проекта на община Варна. Важно е да отбележа, че нашето участие в проекта стана възможно с решителното съдействие на кмета Иван Портних, който осигури едно отлично взаимодействие между звената на "Енерго-Про" и общинската администрация“, заяви управителят на енергоразпределителното дружество Стефан Абаджиев.
Планираните дейности по подмяна и изграждане на електроразпределителната мрежа ще доведат до кратки смущения в захранването на клиентите,  попадащи в района на втория етап от проекта, предупредиха от „Енерго-Про“. В периода 1-30 април 2014 г. се очакват временни прекъсвания на електрозахранването на клиентите, живущи в района от пл. ”Варна” до кръстовището на ул. ”Михаил Колони”, ул. ”Воден” и бул. ”Княз Борис І”, включващ в себе си ул. ”Драгоман”, ул. ”Шейново”, ул. ”Мусала”, ул. ”Княз Александър Батемберг”, ул. ”Иван Вазов” и част от ул. „Воден”.

Коментари

Новини Варна