IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
13:05 | 3 април 2014
Обновен: 21:09 | 15 май 2024

Жители на две аксаковски села си искат автобуса от областния

Жители на две аксаковски села си искат автобуса от областния

По материала работи: Златина Добрева
Жители на две аксаковски села си искат автобуса от областния

Жителите на аксаковските села Генерал Кантарджиево и Климентово се събраха на импровизиран протест пред сградата на областната администрация във Варна. Предвождани от магаре и известния зевзек Росен Марков, те поискаха от губернатора Иван Великов да реши проблема им с нередовния транспорт между селата и морската столица. Фирмата, обслужваща линия №33, е променила неочаквано графика на автобуса, жалваха се те. До този момент те са разчитали на обществен превоз до Варна и обратно два пъти дневно – сутрин и вечер. В продължение на две седмици хората напразно чакали по спирките, но рейсът така и не идвал, коментираха потърпевши. След поредица от жалби и сигнали до различни институции от транспортната фирма обяснили, че линията е изключително икономически неизгодна за тях. Въпреки това частното дружество възстановило рейса между двете села и Варна, но само с курсове в понеделник и петък.
След кратка беседа с областния по темата жителите на Генерал Кантарджиево и Климентово си тръгнаха разочаровани и без реален резултат. Иван Великов обясни, че няма правомощията да реши проблема. Губернаторът посочи, че въпросът е в юрисдикцията на община Аксаково, към която принадлежат двете села. С решение на Общинския съвет администрацията на близкия до Варна град може да отпусне дотация за обслужването на редовната автобусна линия №33.
Самите жители заявиха готовност да си купят и месечни карти, ако рейсът продължи да се движи всекидневно. Хората от двете села се надяват дори да бъде разкрита и обедна линия.
Слав Велев

Коментари

Новини Варна